Călin Marincaş şi Iulia Cliţan, triplu medaliaţi la Naţionale

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de karate tradiţional fudokan-shotokan s-a desfăşurat la Brăila, în perioada 5 – 7 aprilie, participând peste 200 de sportivi de la 19 cluburi. Sălajul a fost reprezentat de patru sportivi de la CS Terra-Kid Zalău: Călin Marincaş, care este şi instructorul clubului, Iulia Cliţan, Marc Crecan şi Laszlo Kengyel. Exceptându-l pe Laszlo Kengyel, care a avut avut şi ghinionul de a avea un adversar redutabil încă din primul tur, ceilalţi trei au avut evoluţii foarte bune, cucerind, în total, opt medalii.

Călina Marincaş a devenit şi în acest an campion naţional, în proba de fuku-go şi vicecampion naţional la kumite. Instructorul de la CS Terra-Kid Zalău a concurat şi în proba de kata, obţinând medalia de bronz.
Iulia Cliţan a obţinut, şi ea, trei medalii, cea mai strălucită fiind în proba de kata individual – argint. Sportiva zălăuană a mai câştigat două medalii de bronz, în probele de kumite individual şi fuku-go.
Marc Crecan a devenit campion naţional la tineret, în proba de kumite, iar în proba de fuku-go a fost medaliat cu bronz.
„Sunt mulţumit de rezultatele obţine. Practic, scopul nostru a fost de a ne califica la Campionatul European”, ne-a declarat instructorul Călin Marincaş.
În urma rezultatelor obţinute, Călin Marincaş, Iulia Cliţan şi Marc Crecan au obţinut calificarea la Campionatul European de karate fudokan-shotokan, programat în perioada 26 – 28 mai, la Caorle (Italia).

Leave a Comment