Călin Marincaş şi Iulia Cliţan au obţinut biletele pentru Mondialele din Egipt

Cei doi sportivi de la CS Terra Kid Zalău au fost medaliaţi cu aur şi argint la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Brăila

Călin Marincaş, instructorul clubului Terra Kid Zalău şi Iulia Cliţan, sportivă în cadrul clubului şi-au continuat la finalul săptămânii trecute evoluţia bună avută la primele două competiţii majore din acest an. După rezultatele notabile înregistrate la Campionatul Naţional din luna mai şi la Campionatul European de karate fudokan, desfăşurat în acest an în România, după o pauză de 12 ani, cei doi karateka zălăuani au făcut o figură frumoasă şi la Campionatul Naţional desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Brăila.
Călin Marincaş a devenit dublu campion naţional în probele de kata şi fuku-go, iar la kumite a obţinut medalia de bronz. Şi Iulia Cliţan a reuşit să urce de trei ori pe podium, devenind campioană naţională în proba de kumite şi dublă vicecampioană naţională în probele de kata şi fuku-go.
„Sunt foarte mulţumită de rezultatele obţinute. Sigur că, în orice competiţie este loc de mai bine, iar eu puteam obţine trei medalii de aur. S-a văzut pregătirea pe care am făcut-o în această vară, în special cele două cantonamente făcute la Ştrandul „Broscărie”. Mă bucur că am reuşit să urc pe podium, dar mai ales că am obţinut calificarea la Campionatul Mondial din Egipt”, ne-a declarat Iulia Cliţan.
La Campionatul European de la Galaţi desfăşurat în luna mai, Iulia Cliţan a devenit campioană europeană cu echipa României în proba de kumite şi vicecampioană europeană la individual, în timp ce Călin Marincaş, triplu campion european, obţinând aurul în probele de kata individual, kata echipe şi kumite echipe.
La Naţionalele de la Brăila au fost mai fost prezenţi Dan Poptelecan şi Pal Brigitta, însă nici unul nu a reuşit să obţină calificarea la Campionatul Mondial din Egipt. Poptelecan s-a clasat pe locul cinci în proba de kata, iar Pal Brigitta a ocupat locul patru la kata.
În cadru evenimentul de la Brăila a avut loc şi Cupa României, însă CS Terra Kid Zalău nu a avut sportivi înscrişi în această competiţie.
Campionatul Mondial din Egipt este programat în luna noiembrie, fiind ultima competiţie din acest an pentru sportivii de la CS Terra Kid Zalău.

Leave a Comment