Calin Marincas, campion european la karate fudokan

Calin Marincas, campion european la karate fudokan

Dupa ce la editia de anul trecut a Campionatelor Europene a fost medaliat cu bronz, neputand participa decat la o proba, din cauza unei accidentari, instructorul sectiei de karate de la CS Terrakid Zalau, Calin Marincas, a urcat de doua ori pe podium la editia din acest an, desfasurata la finalul saptamanii trecute, in Cipru.

Karateka zalauan a devenit campion european in proba de kata individual si vicecampion european in proba de fuku-go (lupta combinata cu kata). In finala de fuku-go, Marincas l-a invins pe romanul Oliver Dobre, de la Slatina. La europenele din Cipru a fost prezenta si Szeri Roberta, tot de la CS Terrakid Zalau, care a fost medaliata cu bronz in proba de kata individual. Sunt foarte bune rezultate. Ma bucur atat pentru Calin, cat si pentru Roberta. Sper sa ne putem bucura si dupa Campionatul Mondial, a precizat presedintele clubului CS Terrakid Zalau, Remus Clitan.

Pentru Calin Marincas va urma la finalul acestei saptamani o noua competitie importanta, Campionatul Mondial de karate traditional, din Brazilia, unde instructorul zalauan spera sa obtina alte doua medalii. Marincas va concura in probele de kata individual, kata echipe si kumite cu echipe.

Va reamintim ca in luna martie a acestui an, Calin Marincas a cucerit doua medalii, una de aur si una de argint la Campionatele Mondiale de karate traditional, din Serbia, astfel ca, un rezultat bun la competitia din Brazilia ar face ca acesta sa aiba sanse reale la ocuparea primului loc in clasamentul celor mai buni sportivi ai judetului Salaj.

De mentionat ca atat pentru Campionatul European din Cipru, cat si pentru Campionatul Mondial din Brazilia, sportivul zalauan a solicitat sprijin si din partea autoritatilor locale, insa s-a lovit de refuzul acestora.

Leave a Comment