Calificarea în marea finală începe de la Craiova

Remat Zalău va susţine sâmbătă şi duminică primele două meciuri din semifinalele Diviziei A1 la volei masculin, ambele pe terenul Craiovei. Duelul de sâmbătă este programat la ora 16, iar duminică, partida va începe la ora 16:30.

Remat Zalău începe disputa pentru calificarea în finala mare de pe terenul Craiovei, campioana en-titre urmând să susţină sâmbătă şi duminică primele partide din semifinalele Diviziei A1. În această fază a competiţiei se va juca după sistemul: trei victorii din cinci partide, iar echipa zălăuană speră să obţină cel puţin o victorie pe terenul Craiovei. „Cel puţin turul a fost extrem de dificil, cu o echipă care a încercat să se regăsească. Defapt, şi acum avem o echipă improvizată, având în vedere că Aurel Vlaicu a jucat cu Birău pe postul de fals. Duelurile cu Craiova vor fi dificile, pentru că a arătat în sezonul regulat că este o echipă de valoare. Sperăm însă să reintre şi Peter Nagy, fiindcă el este un jucător de care avem nevoie. Mergem la Craiova cu gândul la victorie şi credem în şansa noastră”, a declarat primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.
Antrenorul Rematului, Aurel Vlaicu, nu consideră un impediment faptul că primele două jocuri vor fi la Craiova. „Fiecare echipă are şanse egale înaintea partidelor. Probabil, faptul că jucăm primele două meciuri în deplasare poate fi considerat un avantaj pentru Craiova, deşi eu nu-l consider un impediment. Mergem la victorie şi sper să avem o evoluţie bună şi constantă, care să ne permită să obţinem cel puţin o victorie”.
Mulţi specialişti consideră o surpriză prezenţa Craiovei în semifinalele. Antrenorul Craiovei este de părere că şansele sunt egale înaintea disputelor, cu un uşor avantaj pentru echipa sa, care va susţine pe teren propriu primele două meciuri. „Sansele sunt egale, cu un mic avantaj pentru noi, fiindcă jucăm primele două jocuri pe teren propriu. Consider că ambele echipe sunt valoroase, cu jucători experimentaţi. Iau în calcul şi faptul că Aurel Vlaicu (antrenor Remat, n.r.) este un antrenor bine şcolit în Germania, de către Stelian Moculescu, iar acest lucru s-a văzut în meciurile cu Dinamo. Sunt convins că va fi o dispută dârză, dar frumoasă şi interesantă”, consideră Dănuţ Pascu.
Meciurile de sâmbătă şi duminică sunt arbitrate de Tudor Pop şi Nicolae Cristea (ambii din Cluj), iar tehnicianul Craiovei consideră că nu vor exista probleme de arbitraj. „Este o brigadă bună şi nu cred că vor exista probleme de arbitraj, atâta timp cât observatorul meciului va fi preşedintele Federaţiei Române de Volei. Poate vor apărea anumite greşeli, dar, la acest nivel, nu cred că sunt intenţii rele din partea arbitrilor. Sperăm ca lumea să vină la sală în număr cât mai mare, fiindcă am făcut şi o bună propagandă pentru aceste două meciuri”, a mai spus Pascu, care va dispune de întreg lotul în meciurile de la finalul acestei săptămâni.
Vlaicu este de părere că s-a discutat prea mult despre arbitraj în ultima perioadă. „S-a făcut prea mult tam-tam în ultima perioadă pe seama arbitrajului. Se întâmplă ca arbitrii să greşească, dar nu cred că o fac cu intenţie”, a mai spus antrenorul zălăuan.
Primul duel din semifinale, dintre SCMU Craiova şi Remat Zalău, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 16, iar al doilea duel este programat duminică, de la 16:30. Ambele jocuri se vor disputa în Sala Polivalentă din Craiova.
În cealaltă semifinală se vor duela liderul, Tomis Constanţa şi ocupanta locului patru, Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Alte articole

One Thought to “Calificarea în marea finală începe de la Craiova”

  1. qwerty

    meciuri trasmise pe digi 3

Leave a Comment