Calificare cu emoţii

Naţionala feminină de handbal a României, din lotul căreia a făcut parte şi interul Zalăului, Claudia Constantinescu, s-a calificat pentru a 22-a oară la Campionatul Mondial. Jucătoarele pregătite de suedezul Tomas Ryde au făcut, însă, un meci mult mai slab decât în partida tur, desfăşurată în Serbia, pierzând returul de la Cluj-Napoca cu scorul de 24 – 28. Scorul final din manşa tur a fost 32 – 26 pentru „tricolore”, dar ceea ce s-a întâmplat la Cluj-Napoca a şters parcă cu buretele evoluţia bună din urmă cu o săptămână.
Scorul la general a fost 56 – 54 pentru România, dar naţionala suedezului Ryde a fost aproape de o contraperformanţă, în ciuda faptului că Serbia nu a dispus de Lekic, Damnjanovic, Tomasevic şi Cvijic, practic cele mai bune jucătoare.
România a demonsrat încă o dată că este dependentă de Cristian Neagu, iar când evoluţia acesteia nu este bună, nici jocul „tricolorelor” nu funcţionează.
„Tricolorele” au avut 12 – 11 la pauză, dar în partea a doua jocul a suferit în multe momente, în special în faza defensivă.
România s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca, dar jocul handbalistelor noastre din partida retur a fost departe de cel pe care şi l-au dorit românii prezenţi în noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, probabil chiar şi de cei care l-au adus pe Tomas Ryde la „cârma” echipei naţionale.
România: Dedu, Munteanu – Neagu (7), Buceschi (4), Geiger (3), Manea (2), Elisei (2), Brădeanu (2), Nechita (2), Vizitiu (1), Chintoan (1).
Serbia: Risovic – Radovic (7), Zivkovic (5), Popovic (4), Stoijkovic (3), Bandelier (3), Radojevic (2), Krpez (2), Liscevic (1), Radoslavjevic (1).

Leave a Comment