„Briliantul” revine acasă: Adrian Gontariu a semnat cu Volei Municipal Zalău

După o carieră impresionantă, cu numeroase titluri de campion al României şi Germaniei, campion al Poloniei dar şi cu alte trofee şi medalii obţinute, voleibalistul zălăuan, Adrian Gontariu, a decis să revină acasă, pentru a fi alături de soţie şi de băieţelul de câteva luni.

Revenire spectaculoasă în voleiul zălăuan. Adrian Gontariu, cel mai bun produs al voleiului sălăjean din ultimii zece ani a decis să revină la formaţia de la poalele Meseşului, pentru care, ultima dată a evoluat în sezonul 2008 – 2009. Echipa se numea la acea vreme Remat Zalău.
Voleibalistul zălăuan a precizat în această vară că este indecis în privinţa viitorului său. Gontariu s-a confruntat cu probleme de sănătate încă din finalul sezonului trecut, motiv pentru care, spune el, a fost nevoit să părăsească şi echipa naţională după numai o zi.
„Din păcate, am încheiat sezonul în Germania cu o tendinită, fără să mai pun la socoteală şi alte accidentări, iar acum urmez un tratament. Am semnat un contract cu Volei Municipal Zalău şi sper să-mi revin în totalitate până la începerea noului sezon. Nu pot să spun că este o accidentare foarte gravă, dar necesită repaus şi recuperare, ceea ce unii nu înţeleg, nici cei din conducerea Federaţiei Română de Volei. Sper, însă, să ajungem la o înţelegere cu reprezentanţii federaţiei şi să pot ajuta echipa din Zalău din primul până în ultimul meci al sezonului”, a precizat Gontariu.
Cât despre revenirea sa în voleiul zălăuan, jucătorul a precizat că a făcut această alegere pentru a fi mai aproape de familie, deoarece avea oferte mult mai bune de la cluburi din afara ţării.
„Mă bucur să fiu din nou acasă, în primul rând pentru că sunt aproape de familie. Mi s-a prezentat un proiect pe doi ani, care mi-a plăcut şi sper să reuşim, în continuare, performanţe notabile cu această echipă. Se ştie că situaţia clubului a fost incertă în această vară, fiind aproape de faliment, chiar de aceea, s-a făcut un nou proiect pe o perioadă de doi ani. Se va schimba jumătate din echipa care a evoluat în sezonul trecut, astfel că, nu putem spune că vom obţine din primul an titlul şi Cupa României”, a mai afirmat zălăuanul.
Volei Municipal Zalău va fi al 12-lea club pentru care va evolua Gontariu la nivel de seniori. Un produs al Clubului Sportiv Şcolar Zalău, Gontariu a evoluat foarte puţin la Elcond Zalău, transferându-se în 2000 la Deltacons Tulcea. Cu formaţia de la malul mării a devenit triplu campion naţional şi câştigător al Cupei României. Ultimul trofeu l-a cucerit de două ori şi cu Tomis Constanţa, club cu care a obţinut şi titlul naţional în sezonul 2006 – 2007. La 23 de ani, zălăuanul a făcut pasul spre un club din afara ţării, evoluând timp de un sezon la Baniyas Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). În 2008 a revenit acasă, dar a evoluat un singur sezon la Remat Zalău, după care a ajuns în Germania, la VfB Friedrichshafen. În 2011, Gontariu s-a transferat în Polonia, la Asseco Resovia Rzeszow, cu care a devenit campion naţional, apoi a jucat în Franţa, la Rennes Volley. A urmat o aventură scurtă la Tomis Constanţa, apoi transferul la Politechnika Warzawska (Polonia). În urmă cu doi ani, voleibalistul zălăuan s-a întors la VfB Friedrichshafen, unde antrenor era Stelian Moculescu, cel mai reputat antrenor din voleiul românesc. Cu echipa Germană, Gontariu a devenit triplu campion şi câştigător al Cupei Germaniei.

7 Thoughts to “„Briliantul” revine acasă: Adrian Gontariu a semnat cu Volei Municipal Zalău”

  1. Marian M.

    Oare ce salar are expiratu asta ? Cat de bun mai poate fi daca joaca la Zalau ? Aici is banii dumneavoastra . ” bravo” Ciuntule :))

  2. anonim

    aduci jucator cu probleme medicale nerezolvate si cu posibila suspendare de la federatie. domnul tarle frumoasa mutare. si primarul nu vede nimic. incredibil

  3. aaa

    sa ne explice si noul conducerea clubului si inclusiv acest jucator ce se va intampla daca frv il va suspenda pentru un an de zile sau cine va plati amenda de 10 000 euro pentru a plecat de la nationala? oare nu o sa stea asta frumusel un an acasa degeaba si zalaul ii da banii pentru ca e suspendat?
    este impresionanta prostia cu care se managariaza aceasta echipa..probabil a venit pe foarte foarte multi bani platiti din buzunatu nostu si probabil ca nici nu va juca fie pentru ca are probleme de sanatate cu adevarat fie pentru ca o sa fie suspendat ca a spus pas nationalei.
    dar ce sa ne miram…cine se aseamana se aduna, adik vanzatori cu vanzatori

  4. Anonim

    Da asai mai mult nate conducerea clubului în frunte cu Presidente Cota frumoasa mutare

  5. coco

    asta se numeste teapa cu acte,unchiul cu nepotul

  6. cristi s

    intradevar afacere de familie,nicolae, tarle, gontariu.unchi nepoti si verisori,mai lipseste vlaicu si tacamul este complect.(familie intregita)

  7. pokemon go

    Pe banii ăstia aduceau 2universali care vroiau să joace nu un îngâmfat care nu o să joace nimic , o să vedeți după câteva etape că am dreptate.

Leave a Comment