Boxul reînvie la Şimleu Silvaniei

După mai bine de 40 de ani de la desfăşurarea unei gale oficiale de box şi după aproximativ 30 de ani de la organizarea unei gale amicale, Şimleu Silvaniei a fost vineri, începând cu ora 16, gazda unei noi competiţii pugilistice – „Memorialul Viorel Burde”.
Înaintea evenimentului a avut loc şi o conferinţă de presă la care au fost prezenţi primarul oraşului Şimleu Silvaniei – Septimiu Ţurcaş, Silviu Mureşan – directorul CSM Zalău, Virgil Meleg – preşedintele Box Club MLG şi unul dintre cele mai bune produse din istoria boxului sălăjean, Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea – antrenorii secţiei de box din cadrul CSM Zalău.
„Mă bucur că, după foarte mulţi ani, cu susţinerea CSM Zalău, în oraşul Şimleu Silvaniei s-au mai deschis câteva fereste pentru copiii care vor să facă sport, iar astăzi (vineri, n.r.) vorbim despre box. Se pare că activitatea pe care acest club a demarat-o în oraşul nostru nu de foarte mult timp dă roade şi văr copii care practică boxul ,dar mai ales rezultate pe plan naţional. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi au făcut ca şi copiii din Şimleu Silvaniei să aibă aceeaşi şansă pe care o au cei din Zalău”, a declarat primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.
„Noi suntem principalii „vinovaţi” pentru evenimentul organizat în această după amiază, dar fără ajutorul domnului primar şi al celorlalţi oameni din Şimleu Silvaniei care s-au implicat nu am fi putut demara ceea ce am început în urmă cu câteva luni în acest oraş. Secţia de box pe care am reactivat-o, pentru că ea a mai existat până în urmă cu mai bine de 20 de ani”, a afirmat şi directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan.
Şimeuan de origine, Virgil Meleg nu şi-a putut ascunde emoţiile la conferinţa de presă, afirmând că în urmă cu aproximativ 30 de ani a început boxul în oraşul de la poalele Măgurii, existând la acea vreme o secţie de box.
„Sunt onorat să mă aflu într-un astfel de cadru, în oraşul meu natal. În 1988 am început boxul chiar aici, la Şimleu Silvaniei. Eram un copil care vroiam să-mi clădesc o carieră în box, iar acum sunt antrenor şi-mi doresc să-mi clădesc o carieră în antrenorat”, au fost cuvintele fostului campion al României.
Aproximativ 30 de copii, atât fete, cât şi băieţi s-au arătat dornici să practice box la Şimleu Silvaniei în cele câteva luni de cânt a luat fiinţă secţia ce aparţine de CSM Zalău, iar nouă dintre ei sunt deja legitimaţi la Federaţiei Română de Box.
Memorialul Viorel Burde s-a desfăşurat vineri după-amiaza, în Sala Măgura din Şimleu Silvaniei, în cadrul galei desfăşurându-se 22 de meciuri.

One Thought to “Boxul reînvie la Şimleu Silvaniei”

  1. Anonim

    asteptam dna-ul la un meci de box cu primarul tiran din simleu

Leave a Comment