Bătaie de joc, delăsare şi mult jeg la Stadionul Municipal din Zalău

Sportivii aleargă pe aceeaşi pistă din zgură de peste 20 de ani, iar pereţii de pe holul ce duce spre vestiare şi de pe tunelul care duce spre suprafaţa de joc se prezintă în condiţii deplorabile. Ultimele lucrări majore la Stadionul Municipal din Zalău au fost efectuate în urmă cu şase ani. Nici vestiarele nu arată mai bine, mucegaiul şi igrasia acoperind, în mare parte, pereţii.

Pentru un simplu spectator, care vine să privească un meci de fotbal la Stadionul Municipal, lucrurile par cât se poate de normale, mai ales că, în toamna anului trecut au fost renovate cele două toalete pentru spectatori, situate în spatele tribunei. Situaţia se schimbă însă radical când intri în holul ce duce spre vestiare. Ai impresia că te afli într-o adevărată grotă, poate chiar mai rău, având în vedere starea jalnică în care se află pereţii, plini de igrasie şi mucegai. Şi tavanul holului se prezintă în condiţii deplorabile. Sunt porţiuni unde nici măcar nu mai există tavan, iar în momentul în care plouă apa se infiltrează prin pereţi şi inundă holul. „Este inadmisibil să te schimbi şi să faci duş în asemenea condiţii. Sportivii întră în vestiare transpraţi, iar riscul de a se îmbolnăvi la plămâni este foarte mare din cauza mucegaiului de pe pereţi”, ne-a declarat un antrenor.
Nici sportivii nu au o părere mai bună de condiţiile de la Stadionul Municipal. „Efectiv, aşteptăm cu groază iarna, pentru că ştim în ce condiţii urmează să ne dezechipăm şi să facem duş după antrenament”, se plânge un sportiv.
Într-o stare foarte proastă se află tunelul ce duce spre pista de alergare şi suprafaţa de joc. Tencuiala de pe pereţi este căzută în mare parte, iar pe unul dintre pereţi a apărut o fisură foarte mare, de la un capăt la celălalt al tunelului. Acoperişul tunelului este din tablă, iar o parte din ţevile care-l susţin sunt rupte, tabla riscând să cadă în orice moment.
Reprezentanţii Primăriei Zalău susţin că „lipsa unei hidroizolaţii adecvate duce la infiltraţiile de apă, iar lucrările de renovare a pereţilor de pe holul vestiarelor şi a tunelului nu rezistă mai mult de trei, patru luni tocmai din cauza acestor infiltraţii”.

Zgură de peste 20 de ani pe pista de alergare

Dacă suprafaţa de joc de pe stadion se prezintă în condiţii bune, uneori chiar foarte bune, zgura de pe pista de alergare nu a fost înlocuită de mai bine de 20 de ani. Au fost însă completate cu zgură anumite porţiuni de pe pistă, în vara anului 2011, înaintea evenimentului organizat de TenarisSilcotub, „Ziua Sportului”, la care, invitată specială a fost atleta Gabriela Szabo.
Momentan, şi din cauza vremii, pista de alergare este aproape impracticabilă, iar specialiştii susţin că renovarea acesteia ar consta în adăugara unui strat de zgură de 5 centimetri grosime. La suprafaţa pistei, care este de 3.500 metri pătraţi, ar fi nevoie de 150 metri cubi de zgură. Marea problemă o reprezintă însă faptul că terenul este inclinat, iar în momentul apariţiei unei ploi torenţiale, o mare parte din zgură alunecă în partea de jos a stadionului şi trece peste bordură, ajungând până pe şosea.
Chiar dacă ar necesita costuri mai mari decât înlocuirea zgurii, o soluţie optimă şi durabilă ar fi montarea unei piste de tartan, cel puţin pe primele două sau trei culoare.

Ultimele renovări importante, în 2007

Primăria Municipiului Zalău, instituţie în patrimoniul căreia se află Stadionul Municipal din Zalău, a efecutat în vara anului 2007 o serie de renovări înaintea desfăşurării Grad-Prix-ului de aruncări. S-a renovat sectorul pentru aruncarea greutăţii şi s-au construit sectoare pentru aruncarea suliţei, a discului şi a ciocanului, lucrări suportare de Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public. Tot atunci au fost renovate patru vestiare de la parterul stadionului, magazia pentru echipamente, holul ce duce spre vestiare şi tunelul de ieşire spre stadion. De asemenea, au fost schimbate şi o mare parte din uşile vestiarelor şi a încăperilor anexe, unele dintre ele prezentându-se acum în condiţii foarte proaste. Suma totală la care s-au ridicat cheltuielile lucrărilor interioare, precum şi cele de construire a sectoarelor de aruncăria este de aproximat 80.000 de lei.
Alte cinci vestiare au fost renovate complet în 2006, fiind schimbate duşurile, chiuvetele, toaletele şi mobilierul. Din păcate, toate acestea se află acum într-o stare deplorabilă, iar sportivii merg cu tot mai multă groază la antrenamente.

Sala de forţă, renovată parţial în urmă cu şase ani

În ciuda faptului că Titus Moldovan, directorul de la acea vreme a Direcţiei Patrimoniu, ne-a declarat, în 2007, că se are în vedere renovarea completă a sălii de forţă, geamurile, vechi de mai bine de 20 de ani, au rămas neschimbate. „Pe timpul iernii bate foarte tare vântul pe lângă geamuri, astfel încât nici măcar nu te poţi antrena, decât dacă stai la o anumită distanţă de geamuri”, ne-a povestit un sportiv.
În 2007, au fost zugrăviţi pereţii sălii de forţă, a fost înlocuit parchetul şi au fost achiziţionate aparate de forţă, costul acestora ridicându-se la aproximativ 30.000 de lei.

Scaunele vechi de la Sala Sporturilor, bune pentru Stadionul Municipal

Ultimele renovări la tribuna de deasupra vestiarelor au avut loc anul trecut, pe perioada reabilitării Sălii Sporturilor. Având în vedere că toate scaunele vechi din Sala Sporturilor au fost shimbate cu altele noi, cele vechi au fost montate în tribuna Stadionului Municipal, în partea de sus, deoparte şi de alta a tribunei oficiale.

Reprezentanţii Primăriei promit reparaţii capitale

Reprezentanţii Primăriei Zalău susţin că, „în măsura asigurării fondurilor necesare în bugetul pe anul 2013, se vor efectua lucrări de reparaţii capitale ale clădirii tribunei. Există preocupare şi pentru identificarea de proiecte cu finanţare europeană, prin care să se realizeze respectivele lucrări. Odată cu reparaţiile capitale ale clădirii tribunei, care includ holuri, vestiare, grupuri sanitare, sala de forţă, sala de lupte, bazin şi saună, intentionăm efectuarea de reparaţii capitale la centrala termică, precum şi amenajarea terenului de zgură cu suprafaţă de joc gazonată”.

 

 

 

 

11 Thoughts to “Bătaie de joc, delăsare şi mult jeg la Stadionul Municipal din Zalău”

  1. sportiv

    BRAVO stimate D-le M.Morar ! In sfarsit s-a gasit cineva care sa vada ce se intampla la stadion sub „glorioasa” conducere muresan- streang care au facut orice – dar numai in beneficiul propriu! Din pacate nu se stie (oare?) datorita caror calitati aceste nulitati stau in acerste posturi! (inafara celor de lipitori de afise).
    Insa, la asa „meseriasi” asa rezultate! Si in materie de baza materiala, cat si in performanta! Noroc cu boxul fete care mai salveaza „onoarea” clubului! DEZGUSTATOR!

  2. iancu

    ,,5 centimetri pătraţi grosime”? -ati lipsit de la ora de geometrie

  3. Anonim

    Pituta,e baza,si nu-i rea.

  4. Anonim

    E buna pituta ,la ce minima activitate au.

  5. tudor

    felicitari pt articol!

  6. Anonim

    NU AU NICI O ACTIVITATE .astia nu fac nimic.Sa traiasca PDL-IUL ca i-a pus in functie.

  7. Anonim

    Stadionul este acumal primariei ZALAU si are un administrator SIMION CORB care nu face decat sa joace carti si sa umileasca oamenii de la stadion!!un incapabil care nu stie sa administreze acel loc!zilele trecute oameni de servici greblau iarba!!!!in miezul iernii fratilor,asta la indicatiile marelui administrator.

  8. Fost sportiv

    ….. si e pista din tartan, nu tarnan !!!

  9. Anonim

    problemele sant muuulte acolo la stadion!!inclusiv faptul ca se fumeaza in incinta stadionului unde functioneaza un bar!nu este un lucru normal ca sportivii sa inhaleze in timpul antrenamentelor fumul de tigare de la bar si de la altii care fumeaza pe holuri!!cand ploua afaraploua pe pereti ,ploua si in sala de forta,cand ninge si bate vantul zapada intra si in sala de forta,pe stadion nu ai voie sa alergi pe pista cand ploua,nu ai voie sa faci antrenamente pe iarba- pentru ca la ZALAU iarba e “sfanta”!!!,pe holuri se prelinge apa atat de tare pe pereti ca se face ca un mic rau,vestiarele sant jalnice!!!!!!!clantele de la usile vestiarelor pe interior sant infecte si sportivii si antrenorii inhaleaza acei pori! de la mucegai! toate acestea au inceput imediat dupa marea renovare -dupa prima ploaie apa curgea pe peretiiar dupa o luna mucegaiul invada peretii!!nu e lucru nou,nu s-a degradat in timp! ci imediat pt ca s-a lucrat prost!!cine a receptionat lucrarea atunci este vinovat de ce infectie este acum acolo.si nu numai..

  10. sportiv

    Voi, toti sportivi si antrenori care va desfasurati activitatea pe stadionul MUNICIPAL – /nu proprietatea primarului sau acelui jeg cu nume macabru -s.corb-/ ar trebui sa va asociati pentru a da jos aceste nulitati platite din banii fiecarui Zalauan ! Voi faceti performanta in conditii infecte, ei se lauda cu ele si traiesc bine, merci! problema este ca NU AU NICI UN PIC DE RUSINE ! (si chiar, de la cine ai astepta asa ceva? de la muresan, streang, corb – lista poate continua !)

  11. Anonim

    de ff multe ori s-a adus la cunostinta primarului faptul ca cei de acolo sant incapabili dar nu se stie de ce nu vrea nimeni sa ai schimbe din functii..CORB ar trebui zburat urgent de acolo pentru ca este un dictator arogant carev isi umileste subalternii si se poarta jalnic cu antrenorii si sportivii acestui judet!! La CSM e directorul ala MURESAN care a ingropat clubul ala de cand e el acolo!!peste tit in tara s-au schimbat directorii la cluburi ,in ZALAU inca nu..de ce si cine naiba il tine acolo pe imbecilul ala?schimbatii domnule ca sa progreseze si ZALAU asta cumva..

Leave a Comment