Aventura europeană a vicecampioanei începe în Turcia

După o pauză de un an, Volei Municipal Zalău revine în cupele europene, urmând să evolueze joi seara pe terenul formaţiei Galatasaray Istanbul

Deşi a avut posibilitatea de a evolua în Liga Campionilor, acolo unde Zalăul a mai avut reprezentantă în anii anteriori, Volei Municipal Zalău s-a înscris în acest an Cupa CEV, a doua competiţie europeană intercluburi. Sorţii nu au fost foarte generoşi cu formaţia de la poalele Meseşului, care va da piept în faza 16-imilor cu echipa turcă, Galatasaray Istambul.
Considerată la un moment dat o forţă în voleiul european, Galatasaray nu a mai avut în ultimii ani rezultate la fel de notabile, aceasta din cauză că nici lotul nu a mai fost la fel de valoros ca în anii anteriori. Adversara Zalăului este multiplă campioană naţională, a câştigat şi o cupă a Turciei, dar are în palmares şi un trofeu european – Cupa Cupelor, câştigat în urmă cu 15 ani.
Finalele jucate în 2012 în Cupa şi Supercupa Turciei sunt ultimele performanţe notabile ale echipei pe care Zalăul o întâlneşte în Cupa CEV.
Conştienţi de valoare adversarului, zălăuanii speră, totuşi, într-un rezultat bun la Istanbul. „Galatasaray Istanbul este o echipă mult mai bună decât a noastră, dar nu mai este o forţă atât de mare în voleiul european ca în anii anteriori. Nici numele pe care le are în lot nu mai sunt atât de consacrate. Sperăm să fie un meci frumos, disputat şi să ne ridicăm la nivelul adversarului. Sper să nu-i dezamăgim pe zălăuani, iar în meciul retur ne dorim chiar să obţinem un rezultat favorabil. Băieţii au avut toate condiţiile necesare pentru a pregăti cât mai bine acest meci şi sper să fie într-o formă bună la ora începerii jocului”, a declarat preşedintele vicecampioanei, Radu Nistorescu.
„Meciul cu Galatasaray va fi extrem de greu. Majoritatea sunt jucători de clasă şi va trebui să jucăm fără greşeală pentru a obţine un rezultat favorabil”, a afirmat şi libero-ul Adrian Feher.
Sala în care se va disputa meciul de joi seara se numeşte „Burhan Felek Voleybol Salonu”, cu o capacitate de 7.000 de locuri.
Meciul dintre Galatasaray Istambul şi Volei Municipal Zalău este programat la ora 17 (ora României) şi va fi oficiat de cuplul format din croatul Milinovic Miroslav şi bulgarul Stanko Jantcho.
Dacă va fi eliminată din 16-imile Cupei CEV, echipa zălăuană va avea posibilitatea să-şi continue aventura europeană în aceeaşi fază a Cupei Challenge.
Pentru meciul de joi seara, vicecampioana s-a pregătit în Bulgaria, unde a susţinut şi două jocuri de verificare în faţa echipei Dobri Dobrev.
În Cupa CEV s-a calificat şi SC Municipal Universitatea Craiova, echipă clasată pe locul trei la finalul sezonului trecut. Oltenii antrenaţi de Dănuţ Pascu vor da piept în faza 16-imilor cu formaţia cehă, Fatra Zlin.

Leave a Comment