Aurul obţinut de Adrian Popuţea la Cupa României nu-l impresionează pe directorul de la CSM Zalău

Deşi a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României la categoria +91 de kilograme, pugilistul Adrian Popuţea nu se bucură de o apreciere prea mare din partea directorului CSM Zalău, Silviu Mureşan

Relaţia dintre pugilistul Adrian Popuţea şi directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău, Silviu Mureşan nu a fost una foarte roz nici înainte ca sportivul să fie suspendat pentru dopaj, iar între timp, legătura dintre cei doi pare să se fi rupt şi mai mult. Primele nemulţumiri ale sportivului au apărut la finele anului trecut, când acesta, plecat fiind la muncă în străinătate, a aflat că pugiliştii din cadrul clubului au fost remuneraţi pentru rezultatele obţinute în anul 2013, iar numele lui nu a apărut pe lista celor premiaţi. Explicaţia directorului de la CSM Zalău a fost fermă: „nu pot să premiez un sportiv aflat în perioadă de suspendare pentru dopaj”. Sportivul însă, a avut răspuns pentru explicaţia dată de Silviu Mureşan, spunând că „medalia de aur de la Cupa României a fost obţinută în luna martie, iar eu am fost depistat pozitiv abia în luna august, la Campionatul Naţional”.
Vizibil afectat de rezultat prezentat de Agenţia Naţională Anti-Doping după Naţionalele de anul trecut, Adrian Popuţea a încercat să treacă cu bine peste perioada de şase luni, cât a fost suspendat, şi chiar a reuşit acest lucru. Cu toate că multă lume, chiar şi dintre cei aproţiaţi nu-i dădeau şansă la obţinerea unei noi medalii de aur, pugilistul pregătit de Ioan Dragoş a reuşit la finalul săptămânii trecute, pentru a doua oară consecutiv, să câştige Cupa României la categoria +91 de kilograme. „Nu este o palmă dată nimănui acest rezultat, fiindcă am boxat şi boxez pentru mine. Vreau, însă, să le mulţumesc celor de la Granital, care au avut încredrre în mine şi m-au susţinut în perioada de pregătire. Fără aportul lor, nu aş fi putut obţine acest rezultat, mai ales că, înainte de Cupa României nu am fost susţinut de către club”, a declarat Popuţea.
Lăudat de antrenorul Ioan Dragoş, care a spus că a avut întotdeauna încredere în sportiv, Adrian Popuţea nu a fost la fel de apreciat de către directorul clubului, Silviu Mureşan. „Este un rezultat bun. Însă, nivelul competiţiei a fost scăzut, fiind doar 67 de participanţi. Şi nivelul pregătirii a fost unul scăzut. În urma acestui rezultat, sper ca Popuţea să aducă o medalie de aur şi de la Campionatul Naţional, însă nivelul acestei competiţii va fi, mult mai ridicat şi va fi mai greu pentru el”, consideră directorul de la CSM Zalău, care a promis că-l va susţine pe sportiv în pregătire. „A făcut testul antidoping la Cupa României şi aşteptăm rezultatul, dar nu cred că vor mai exista probleme. Îl vom susţine, în continuare, fiindcă suntem interesaţi să avem sportivi care concurează şi la seniori”, a conchis Mureşan.
Adrian Popuţea este considerat cel mai bun produs la ora actuală al boxului sălăjean, practicând acest sport de 12 ani. Multiplu medaliat la Cupa României şi Campionatele Naţionale rezervate cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor, Adrian Popuţea a obţinut anul trecut, în premieră, medalia de aur la Cupa României, iar în acest an a adus, din nou, aurul la Zalău. Pugilistul zălăuan râvneşte după un titlu şi la Campionatul Naţional rezervat seniorilor, pe care speră să-l obţină la ediţia din acest an.

Leave a Comment