Aurel Vlaicu, la prima victorie în calitate de antrenor principal

Remat Zalău – SCMU Craiova 3 – 0 (25 – 18, 25 – 23, 25 – 21)

Primul meci oficial din acest an pentru Remat Zalău i-a adus şi primul succes antrenorului zălăuan Aurel Vlaicu, acesta fiind până acum doar antrenor secund atât la Remat, cât şi la cele două echipei din Germania: TV Buhl şi VfB Friedrichshafen. Gruparea de la poalele Meseşului a dispus duminică seara, cu scorul 3 – 0, pe teren propriu, de SCMU Craiova, formaţie clasată pe locul secund la finalul turului. Chiar şi fără aportul celor doi brazilieni transferaţi în această iarnă, aceştia neputând evolua din cauza unor detalii legate de transfer, Remat Zalău a reuşit un joc bun, în timp ce craiovenii au făcut multe greşeli care l-au nemulţumit pe antrenorul Pascu.
Partida a avut un început disputat, oaspeţii intrând cu avantaj minim la primul time-out tehnic. Zalăul s-a desprins în partea a doua, iar la 14 – 9 l-a obligat pe antrenorul Dănuţ Pascu să solicite primul timp de odihnă. Jocul nu s-a schimbat însă cu nimic, Rematul având 16 – 11 la al doilea timp tehnic, iar la final s-a impus la o diferenţă de şapte puncte, 25 – 18.
Al doilea parţial a început foarte bine pentru campioana României, care a condus repede cu 4 – 0, tehnicianul oltenilor cerând timp de odihnă. După 8 – 4 şi 16 – 13 în favoarea gazdelor la cele două time-out-uri tehnice, Craiova a revenit surprinzător pe final, egalând situaţia pe tabelă la 17. A reuşit chiar să se desprindă la două puncte, dar Rematul a revenit spectaculos şi s-a impus cu 25 – 23, după un atac foarte bun al centrului Gheorghiţă.
Actul trei a fost controlat de la un capăt la altul de echipa zălăuană. După primele şapte mingi, Rematul avea 6 – 1 pe tabelă, apoi 8 – 4 la primul time-out tehnic. Craiovenii s-au apropiat la trei puncte, 13 – 10, Aurel Vlaicu a simţit pericolul şi a solicitat timp de odihnă. Zalăul s-a desprins la şase puncte, moment în care a venit rândul antrenorului Pascu să solicite timp de odihnă. La 21 – 17 l-a cerut pe al doilea, iar pe final, la scorul de 24 – 21, antrenorul oltenilor a contestat o decizia a arbitrului principal, primind cartonaşul galben, moment în care s-a încheiat setul şi meciul.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorghiţă, Fabian Birău, Vlad Tebieş, Mihai Mărieş, Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Şerban Paşcan. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie
„Mă bucur foarte mult pentru această victorie. A fost ca o descătuşare pentru mine, fiindcă, trebuie să recunosc, am avut puţine emoţii înaintea meciului, nefiind în formulă completă. Mi-a plăcut că băieţii au dat dovadă de atitudine. Vreau să-l felicit pe Tebieş, care a făcut un joc bun, el neavând posibilitatea să evolueze prea mult până astăzi. Pe cei doi brazilieni nu i-am putut folosi fiindcă am primit prea târziu acceptul din partea Federaţiei Braziliene”, a declarat Aurel Vlaicu.
SCMU Craiova: Mihai Dumitrache, Laurenţiu Vânătoru, Teodor Milotin, Ştefan Romanescu, Bogdan Bratosin, Nicuşor Ghionea, Vladimir Jovic – libero. Au mai evoluat: Todor Filip, Ionuţ Teleleu şi Ştefan Someşan. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru.
„Din păcate, am făcut un jos slab, iar Zalăul a jucat foarte bine, s-a mobilizat foarte bine şi merită felicitări pentru acest lucru. Rematul se dovedeşte în continuare că este o forţă în România şi îşi doreşte performanţă. Noi nu ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor. Rămâne să fac o analiză foarte amănunţită, fiindcă sunt multe lucruri cate nu merg cum trebuie. Cel mai mult ne-am dorit să ne păstrăm locul doi ocupat la finalul turului, care se pare că a apăsat foarte mult pe umerii jucătorilor. Nu ne rămâne decât să muncim în continuare. Am fost foarte supărat la final şi am avut o ieşire nepotrivită, dar am contestat faptul că s-a călcat linia mai mult de o jumătate de talpă pe un atac din linia a doua”, a precizat Dănuţ Pascu, la câteva minute după meci.

One Thought to “Aurel Vlaicu, la prima victorie în calitate de antrenor principal”

Leave a Comment