Aurel Vlaicu antrenează în Luxemburg

Fostul antrenor principal al echipei Volei Municipal Zalău a ajuns în această vară la un acord cu formaţia feminină din Luxemburg, VC Steinfort, fiind prima echipă de fete pe care o pregăteşte tehnicianul zălăuan

Antrenorul zălăuan, Aurel Vlaicu, este noul antrenor al echipei feminine de volei, VC Steinfort, anunţă site-ul oficial al clubului luxemburghez. „Comitetul Clubului de Volei Steinfort are plăcerea de a anunţa angajamentul domnului Vlaicu ca antrenor al echipei feminine pentru sezonul 2014 – 2015”, se arată într-un comunicat pe site-ul clubului. La VC Steinfort, Aurel Vlaicu va pregăti atât prima echipă de senioare, cât şi pe cea secundă, dar se va ocupa şi de antrenamentele unei echipe de junioare.
După o carieră impresionantă de jucător, având patru titluri de campion ale României şi vicecampion al Spaniei, dar şi cu peste 200 de selecţii în echipa naţională, Aurel Vlaicu şi-a început activitatea de antrenor ca secund pe banca echipei Remat, în 2007. Cu Vlaicu secund, Rematul a obţinut primul titlu naţional, dar după trei ani tehnicianul zălăuan a ales să antreneze în Germania, la TV Buhl, unde a fost tot antrenor secund. În 2011, Vlaicu a ajuns secundul lui Stelian Moculescu la VfB Friedrichshafen, însă, la sfârşitul anului 2012 a revenit pe banca formaţiei zălăuane, de această dată, ca antrenor principal. În primul sezon, Vlaicu a câştigat medalia de bronz cu echipa zălăuană, după ce aceasta ocupase locul nouă în momentul în care a preluat-o. La finalul sezonului trecut, Volei Municipal Zalău a devenit vicecampioană nţională cu Aurel Vlaicu pe bancă, însă, din diverse motive, conducerea clubului zălăuan a reziliat contractul cu antrenorul, chiar dacă cele două părţi aveau semnat un contract valabil pe o perioadă de trei ani şi jumătate.
Pentru Aurel Vlaicu este o premieră faptul că pregăteşte o echipă feminină, tehnicianul zălăuan antrenând doar echipe de băieţi până în această vară.

 

Leave a Comment