Au facut fata galacticelor de la Oltchim

Au facut fata galacticelor de la Oltchim

HC Zalau – Oltchim Rm. Valcea 29 – 34 (15 – 18)

Chiar daca au pierdut la o diferenta de cinci goluri (29 – 34) duelul cu galacticele de la Oltchim, handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu au jucat in multe momente ale partidei de miercuri de la egal la egal cu selectionata Romaniei. Dupa un inceput mai ezitant, oaspetele conducand cu 5 – 0 in minutul 5, zalauancele au inceput sa puna in pericol poarta aparata de Luminita Hutupan si sa reduca din handicap, scorul devenind 6 – 9 in minutul 13. Valcencele s-au desprins din nou la cinci goluri, prin reusitele lui Manea si Luca, insa, cu trei minute inainte de finalul primei parti, diferenta de pe tabela era de numai doua goluri (14 – 16). Pana la pauza, Holhos si compania au mai marcat un gol, in timp ce oaspetele de doua ori, tabela aratand dupa prima repriza scorul de 15 – 18. Primul gol al reprizei secunde le-a apartinut zalauancelor, prin reusita lui Holhos, insa, dupa opt minute, gruparea din Zavoi s-a desprins din nou la cinci goluri (18 – 23). Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 49 (22 – 30), insa pana la final HC Zalau a reusit sa reduca diferenta la doar cinci goluri. A fost un spectacol de calitate, la care ne-am adus din plin contributia.

Fetele au avut o evolutie buna si sper ca lumea a plecat multumita de la sala. Dupa jocul cu Valcea s-a dovedit ca la Baia Mare a fost un accident. Cu doua – trei transferuri in aceasta vara, pentru a avea solutii si pe banca de rezerve, putem urca in sezonul viitor. Trebuie tinut cont si de faptul ca noi am jucat aproape tot meciul cu sapte jucatoare, iar Valcea a avut la dispotitie 14 jucatoare de valori apropiate pe care le-a schimbat in permanenta. Le-a fost frica de meci, din moment ce a tinut-o pe Hutupan 55 de minute in teren.

Insa, nici Nichita nu a fost cu nimic mai prejos, mai ales in repriza a doua. Urez in continuare succes adversarului in competitiile internationale, a precizat Gheorghe Tadici. De cealalta parte, Radu Voina, s-a declarat nemultumit de evolutia echipei sale. Meci slab din partea noastra, dar cu o ambitie mare din partea Zalaului. Din pacate, Valcea a jucat sub asteptarile mele azi. Seriozitatea si profesionalismul le-a lipsit azi fetelor mele, insa, una peste alta, am meritat victoria. Inaintea inceperii partidei, in timp ce crainicul salii prezenta lotul echipei Oltchim, managerul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici, le-a inmanat cate o garoafa jucatoarelor de la clubul Valcean. Trebuie mentionat faptul ca meciul de miercuri s-a desfasurat in fata unui numar record de spectatori, multi dintre acestia multumindu-se sa vada meciul chiar stand in picioare, de la cele doua tunele de intrare in sala. Chiar daca inaintea meciului de handbal s-a desfasurat cea de-a treia partida de volei din cadrul finalei mici pentru stabilirea castigatoarei medaliei de bronz, numarul spectatori prezenti la meciul de volei nu a fost atat de mare precum la partida de handbal.

Pentru HC Zalau au marcat: Holhos (8), Babeanu (7), Coadalata (5), Czeczi (4), Ivan (4), Turcas (1).

Pentru Oltchim Rm. Valcea au inscris: Neagu (8), Lecusanu (4), Luca (4), Maier (4), Manea (4), Avadanei (2), Vadineanu (2), Elisei (2), Pidpalova (2), Gatzel (1), Puscasu (1).

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Ceramica, Ritorsa&Riposta Simleu Silvaniei, Magura Simleu, Grupul Simex Simleu, Inserco, Ady Com, Comigex, Vidalis Holding, Complex Severus, SC Salvosan Ciobanca, Hanul Drumetilor, Centogroup, Brilliant Plaza

Leave a Comment