Atletul Raul Crecan, la două secunde de medalia de bronz

În ciuda faptului că venea după o perioadă de mai bine de două luni în care a fost nevoit să facă repaus din cauza unei accidentări, atletul zălăuan, Raul Crecan, a reuşit să se claseze pe locul patru la Campionatul Naţional de Cros desfăşurat sâmbătă, la Băile Felix. Având în vedere accidentarea din vară, antrenorul sportivului, Nelian Ianchiş, a afirmat înaintea concursului că îşi propune o clasare în primele şase locuri cu sportivul său, însă, Crecan a fost aproape chiar de o surpriză, terminând cursa la numai două secunde în spatele ocupantului locului trei, Ştefan Eduard Hercuţ, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea.
„Este un rezultat mulţumitor, având în vedere că în vară a fost nevoit să facă o pauză din cauza accidentării la spate. Este un rezultat bun având în vedere şi condiţiile de pregătire pe care le avem la Stadionul Municipal, iar cei trei sportivi care au urcat pe podium au avut în această vară la dispoziţie cel puţin două luni de pregătire centralizată. Juniorii I au alergat împreună cu juniorii II cursa de 6.000 de metri, iar la juniori I, Raul s-a clasat pe locul zece. Este un rezultat foarte bun, având în vedere că a alergat cei şase kilometri sub 20 de minute, ceea ce ne dă speranţe în rezultate bune pe viitor”, a declarat antrenorul Ianchiş, care consideră că anul 2014 a fost unul foarte bun pentru sportivul său. „Un an foarte mulţumitor, având în vedere medalia de bronz obţinută la Campionatul Naţional în sală în proba de 800 de metri, participarea la Trialul Olimpic din Azerbaidjan, unde a obţinut locul 11 în Europa şi locul şase la Balcaniadă. Singurul regret este acea accidentare la spate dinaintea Campionatului Naţional în aer liber”.
„A fost o cursă grea şi mă bucur că am reuşit să obţin locul patru. Mi-am revenit foarte bine după acea accidentare din vară şi sper să obţin rezultate cât mai bune în 2015”, a precizat şi Raul Crecan.
Cristian Stoean, de la CS Târgovişte, a ocupat poziţia secundă, iar titlul naţional a fost câştigat de Dorin Andrei Rusu, de la CSM Dorna – CSS Rădăuţi.
În cursa juniorilor II, Raul Crecan, sportiv legitimat la CSS Zalău, a fost urmat de Cătălin Marian, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi pregătit de Teodor Bidian. Tot de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Claudiu Meleg s-a situat pe poziţia a 15-a.
Pentru Raul Crecan, Crosul de la Băile Felix a fost ultima cursă oficială la juniori II, acesta urmând să alerge în următorii doi ani la juniori I.

One Thought to “Atletul Raul Crecan, la două secunde de medalia de bronz”

  1. nik

    felicitari.Bai fratlor mai scrieti si aici comentarii si mai lasati politica

Leave a Comment