Atletul Monel Sabou, pe podium în America

Plecat în Statele Unite ale Americii în urmă cu un an, atletul zălăuan Monel Sabou şi-a reluat pregătirile după o pauză de aproape trei ani, în care nu a alergat la niciun concurs din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat. În tot acest timp, fostul atlet al CSM Zalău a luat startul la câteva concursuri, iar ultimul la care a participat a avut loc la finalul săptămânii trecute, Maratonul din Wisconsin. În ciuda faptului că s-a pregătit foarte puţin în ultimele trei săptămâni din cauza unor dureri musculare, alergând accidentat chiar şi în timpul cursei, Monel Sabou a reuşit să se claseze pe locul trei la finalul concursului din peste 1.000 de participanţi.

„Iniţial, nu am crezut că voi reuşi să termin cursa, fiindcă m-am confruntat cu mari probleme de sănătate în ultimele trei săptămâni, din cauza cărora nici nu am putut să mă antrenez. Există, însă, şi minuni. Nu am reuşit un timp foarte bun, dar mă bucur că m-am clasat pe locul trei la final. Nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul lui Dumnezeu şi al unor oameni care m-au sprijinit şi încurajat”, a declarat Monel Sabou, care va reveni acasă la mijlocul acestei luni.
Jurnalist de meserie, Monel Sabou speră să poată fi, din nou, legitimat la un club din România, pentru a putea alerga la concursurile interne. „Mi-aş dori să mă pot legitima, din nou, la un club din România şi să alerg la Campionatul Internaţional al României, în proba de 3.000 metri obstacole. Vreau să alerg şi la Campionatul Naţional de maraton, pentru a-mi îmbunătăţi recordul personal de două ore, 28 de minute şi 11 secunde”, a afirmat sportivul care a mai alergat anul trecut la Maratonul de la Chicago, clasându-se pe locul 27 din 3.000 de participanţi.
Monel Sabou a debutat într-un concurs de maraton în 2001, devenind campion naţional la tineret. Ultimele rezultate notabile pe plan naţional au fost obţinute în 2008 şi în 2009, când atletul zălăuan a devenit vicecampion naţional, fiind legitimat în acea perioadă la clubul Steaua.

2 Thoughts to “Atletul Monel Sabou, pe podium în America”

  1. […] Via: Atletul Monel Sabou, pe podium în America […]

  2. Anonim

    Are determinare si este ambitios Monel.La aproape 40 de ani sa se claseze pe locul trei la un maraton este o performanta.

Leave a Comment