Atletul Claudiu Meleg, la al treilea titlu naţional în decurs de un an

Sportivul pregătit de Teodor Bidian a devenit campion naţional în proba de 5000 de metri din cadrul Campionatului Naţional Şcolar, desfăşurat la finalul săptămânii trecute, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti

La mai două săptămâni de la titlul naţional obţinut la Campionatul Naţional de Semimaraton cu echipa Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Claudiu Meleg a obţinut o nouă medalie de aur la finele săptămânii trecute. Sportivul pregătit de Teodor Bidian a participat la Campionatul Naţional Şcolar de atletism, desfăşurat pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, iar la finalul cursei de 5.000 de metri a reuşit să obţină medalia de aur. Atletul zălăuan a reuşit să stabilească şi record personal, parcurgând cei 5.000 de metri în 15 minute, 15 minute, 52 de secunde şi 88 de sutimi. Pe podium au mai urcat un sportiv de la Sighişoara şi un atlet de la CSS Mediaş.
Constantin Cristescu, un alt atlet de la LPS „Avram Iancu” Zalău, a terminat pe locul 13 cursa, iar Cătălin Marian şi Raul Berbenţi au fost nevoiţi să abandoneze. Cătălin Marian a fost nevoit să abandoneze şi cursa de 3.000 de metri, acuzând anumite probleme de sănătate.
Pentru Claudiu Meleg, titlu obţinut sâmbătă este al treilea în decursul acestui an şcolar, după cel obţinut în toamnă, la Campionatul Naţional de Cros şi cel din urmă cu două săptămâni, de la Semimaraton.
„Cătălin Marian va face nişte investigaţii în perioada imediat următoare, fiindcă starea lui de sănătate nu este bună dinaintea Crosului Tenaris. Nu s-a simţit bine deloc nici la Bucureşti, de aceea a fost nevoit să abandoneze”, a explicat Teodor Bidian.
În cadrul cursei de 3.000 metri, Claudiu Meleg a ocupat locul şase, cu timpul de nouă minute, 13 secunde şi 61 de sutimi. Andrei Oneş, atlet legitimat la CSS Zalău, s-a clasat pe locul 17. Raul Berbenţi s-a clasat pe locul 21, însă a stabilit record pesonal.
O altă speranţă a atletismului zălăuan, Raul Crecan, sportiv legitimat la CSS Zalău şi pregătit de Nelian Ianchiş, a urcat de două ori pe podium la competiţia din Capitală. În cursa de 1.500 de metri, zălăuanul a obţinut medalia de bronz, iar duminică, în proba de 800 de metri, a devenit vicecampion naţional şcolar.
Tot de la CSS Zalău, Robert Parge a devenit vicecampion naţional şcolar la finalul cursei de 400 de metri.
„Sunt rezultate foarte bune. Clubul Sportiv Şcolar Zalău nu a mai obţinut de mulţi ani rezultate atât de bune la un Campionat Naţional Şcolar”, a declarat Nelian Ianchiş.

Leave a Comment