Atleţii de la LPS „Avram Iancu” Zalău, medaliaţi la Campionatul Naţional

Performanţă notabilă pentru seţia de atletism a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, doi dintre cei mai valoroşi sportivi ai acestei instituţii de învăţământ reuşind să urce pe podium la finalul cursei de 3000 de metri desfăşurată în cadrul Campionatului Naţional rezervat juniorilor doi. Cătălin Marian şi Claudiu Meleg, atleţi pregătiţi de profesorul Teodor Bidian, au făcut o cursă foarte bună, iar la final au reuşit să obţină două medalii. Cătălin Marian a înregistrat un rezultat mai bun, devenind vicecampion cu timpul de nouă minute, şase secunde şi 76 de sutimi, în timp ce Claudiu Meleg a câştigat medalia de bronz, terminând cursa cu timpul de nouă minute, şapte secunde şi 99 de sutimi.
„A fost o cursă destul de întinsă, fiindcă sportivul din Rădăuţi a plecat destul de tare, iar Marian Cătălin şi Claudiu Meleg s-au aşezat în plutonul al doilea, alergând la 15 – 20 de metri în spatele celui care conducea cursa. Am colaborat foarte bine cu ei în timpul cursei şi mi-au respectat indicaţiile tehnice. Cătălin a luat conducerea în plutonul doi, Claudiu a stat pe poziţia a şasea, iar după a doua mie a urcat şi el alături de Cătălin. La un moment dat, cei doi sportivi ai mei s-au desprins de plutonul doi şi a început o cursă de urmărire a sportivului din Rădăuţi, iar la final lupta pentru medaliile de argint şi bronz s-a dat între ei doi. Sunte rezultate foarte bune, cu care liceul nostru se mândreşte”, a afirmat profesorul Teodor Bidian.
Locul întâi în proba de 3.000 de metri a fost câştigat de Dorin Rusu, de la CSS Rădăuţi. În cadrul aceleaşi probe, Rareş Nisipeanu, un alt sportiv legitimat la LPS „Avram Iancu” Zalău, s-a situat pe locul 17, cu zece minute, două secunde şi 31 de sutimi.
În acest an este programat Campionatul Mondial rezervat juniorilor II, unde antrenorul Teodor Bidian speră să se califice cel puţin unul dintre cei doi sportivi pe care-i antrenează.

Leave a Comment