Atleta Simona Maxim aleargă prima cursă din acest an chiar în ziua de Paşte

Suspendată din activitate pentru o perioadă de aproape trei ani, atleta zălăuană, Simona Maxim, a revenit la fel de încrezătoare, în primăvara anului trecut, în circuitul curselor de fond. Tot în primăvara anului trecut, fosta atletă de la CSM Zalău s-a transferat de la Steaua Bucureşti la CSM Craiova, iar în luna mai a şi luat startul la prima cursă oficială de după perioada de suspendare.
Trei curse a alergat Simona Maxim în 2016, însă, din cauza unor probleme de sănătate, două dintre ele a fost nevoită să le abandoneze.
„Am abandonat primele două curse din cauza unor probleme la muşchii inghinali. După Campionatul Naţional de Semimaraton, a urmat cel de Maraton, pe care l-am abandonat după 28 de kilometri. A treia cursă a fost una de 10 kilometri, la Oradea, pe care am reuşit să o termin cu bine”, a explicat atleta zălăuană.
Chiar dacă reprezintă un club din Craiova, Simona Maxim a început pregătirea în acest an la Zalău, unde va continua să se antreneze până la primul concurs, Maratonul de la Rotterdam, programat în data de 16 aprilie, chiar în ziua de Paşte.
Chiar dacă problemele de sănătate nu o ocolesc pe sportivă nici în această perioadă, Simona Maxim speră să obţină câteva medalii importante în 2017.
„Vreau să realizez baremul de participare la Campionatul Mondial de Maraton, din luna august, să obţin o medalie la Campionatul Naţional de alergare pe pistă, în proba de 10.000 de metri, la Campionatul Naţional de Semimaraton şi la cel de Maraton, din luna octombrie”, a mai precizat Simona Maxim.
Pe lângă titlurile naţionale obţinute în carieră, Simona Maxim deţine şi o serie de recorduri personale: 30 de minute, 40 de secunde şi 79 de sutimi în proba de 10.000 de metri; o oră, 14 minute şi 49 de secunde în proba de semimaraton şi două ore, 37 de minute şi 7 secunde în „proba probelor”, care este maratonul.
Simona Maxim a început atletismul la CSM Zalău, unde s-a şi format ca sportivă. În 2008, zălăuanca s-a transferat la CSU Galaţi, iar în 2011 s-a legitimat la CSM Oneşti, evoluând pentru acest club până la începutul anului 2013, când s-a transferat la Steaua.

Leave a Comment