Atleta Daniela Cîrlan, mărul discordiei între antrenoarea Lorena Boberschi şi conducerea CSM Zalău

După o pauză de 12 ani, Clubul Sportiv Municipal Zalău va avea, din nou, reprezentanţi la Jocurile Olimpice. Atletele Paula Todoran şi Daniela Cîrlan au obţinut „biletele” pentru competiţia din această vară, de la Rio de Janeiro, ambele fiind incluse deja în lotul olimpic care va reprezenta România la Jocurile Olimpice.
Paula Todoran a obţinut baremul de calificare la finalul lunii februarie, în cadrul Maratonului de la Sevilla, iar din data de 18 aprilie se află într-un stagiu de pregătire la Băile Felix, cantonament ce se va încheia duminică.
Cealaltă reprezentantă a CSM Zalău, Daniela Cîrlan, originară din Sibiu, şi-a realizat baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro încă de anul trecut, însă, situaţia acesteia în ceea ce priveşte perioada următoare de pregătire pare destul de delicată.
La finalul lunii aprilie, a avut loc o şedinţă la sediul Federaţiei Române de Atletism, la care au fost convocaţi antrenorii atleţilor de la probele de maraton şi marş, calificaţi la Jocurile Olimpice. Scopul şedinţei a fost de a fi prezentate programele de antrenamente şi competiţiile la care vor participa sportivii până la competiţia de la Rio. La întâlnirea cu reprezentanţii FRA, au participat şi antrenorii Mirel Seişanu şi Lorena Boberschi, însă, aceasta din urmă, s-a arătat dezamăgită de faptul că sportiva pe care o reprezintă, Daniela Cîrlan, riscă să rămână fără nicio susţinere financiară în această lună.
„Federaţia a impus ca loc de pregătire Snagovul, însă, majoritatea antrenorilor nu suntem de acord să facem cantonamente cu sportivii în acel loc. Nu este o zonă bună prentru pregătirea probelor de maraton şi marş, iar acest lucru l-a afirmat şi domnul Mirel Seişanu. Am anunţat încă din luna octombrie a anului trecut că Daniela Cîrlan nu va putea pleca în pregătire la Snagov, deoarece are un contract de muncă în Sibiu, care se încheie abia la finalul lunii mai. Însă, sportivul care refuză, din diferite motive, să se antreneze la Snagov, se poate pregăti într-un alt loc, urmând să fie susţinut de clubul la care este legitimat. Din păcate, la toate celelalte cluburi se poate acest lucru, numai la noi nu”, ne-a declarat Lorena Boberschi.
De cealaltă parte, directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan, susţine că ” în ultima adresă care a venit la club din partea Federaţiei Române de Atletism, ni s-a comunicat că Daniela Cîrlan va avea susţinere din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Antrenoarea Lorena Boberschi mi-a prezentat un referat în această săptămână, în care scrie că sportiva Cîrlan nu are susţinere din partea COSR pentru luna mai şi că trebuie să o ajutăm noi. Eu nu am de unde să scot bani de pe o zi pe alta pentru pregătirea unui sportiv, pentru că suntem susţinuţi din bani publici, iar începutul anului, am întocmit un plan pentru susţinerea tuturor ramurilor. Nu putem face modificări după cum vor unii”.
În aceste condiţii, atleta Daniela Cîrlan are două variante, potrivit antrenoarei sale: ori se pregăteşte la Snagov, unde va fi susţinută de COSR, ori alege o altă locaţie, dar fără a avea parte de susţinere financiară.
Paula Todoran, pare să nu aibă, însă, emoţii din acest punct de vedere, chiar dacă şi antrenorul Mirel Seişanu a refuzat Complexul Sportiv de la Snagov ca loc de pregătire.
„Erau mai multe variante, nu doar Snagovul ca loc de desfăşurare al pregătirii. Eu am solicitat să fim lăsaţi să ne pregătim la Zalău, pentru că avem condiţii foarte bune de recuperare şi am mai cerut o perioadă de cantonament înaintea Jocurilor Olimpice la Băile Felix. Până în prezent, nu m-a anunţat nimeni că Paula nu va fi susţinută de COSR sau că nu va fi lăsată să se pregătească unde doreşte”, a afirmat Seişanu.
Ultimul reprezentant pe care l-a avut CSM Zalău la o ediţie a Jocurilor Olimpice a fost aruncătorul de greutate, Gheorghe Guşet, care a participat în 2004 la competiţia de la Atena.

Leave a Comment