Atleta Daniela Cîrlan încheie anul cu gândul la Jocurile Olimpice din 2016

Două ore și 42 de minute este baremul de calicifare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro stabilit de Federaţia Internaţională de Atletism pentru proba de maraton, iar atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău se află la 42 de secunde de îndeplinrea baremului.

Daniela Cîrlan, unul dintre cele mai bune produse pe care le are Clubul Sportiv Municipal Zalău în cadrul secţei de atletism, are şanse reale de participare la Jocurile Olimpice de anul viitor, programate la Rio de Janeiro (Brazilia). La fel ca în 2014, atleta antrenată de Lorena Boberschi s-a confruntat şi în acest an cu probleme de sănătate, dar începutul a fost promiţător. Daniela Cîrlan a ocupat locul doi la Maratonul de la Bratislava, desfăşurat la finalul lunii martie, terminând cursa cu timpul de două ore, 42 de minute şi 42 de secunde.
Federaţia Internaţională de Atletism stabilise iniţial două baremuri pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Baremul A era de două ore şi 38 de minute, iar cel B, de două ore şi 45 de minute. Ulterior, s-a decis să existe un singur barem, iar acesta să fie de două ore și 42 de minute.
„Am reuşit să îmi îndeplinesc baremul B, dar Federaţia Internaţională a decis apoi să nu mai existe decât un singur barem. Am alergat cu reţineri la Maratonul de la Bratislava, deoarece, la o săptămână distanţă urma Campionatul Naţional de Semimaraton, la care vroiam să iau startul. Am reuşit să fac şi aici o cursă bună, iar la final am obţinut medalia de argint. Sunt mulţumită de rezultat”, a declarat Daniela Cîrlan.
Medalia de argint la semimaraton este singura obţinută de sportivă în acest an pe plan naţional, dar atleta pregătită de Lorena Boberschi a mai avut câteva rezultate notabile la cursele internaţionale.
După două săptămâni de la Campionatul Naţional de Semimaraton, Daniela Cîrlan avea să ia startul la Maratonul de la Cracovia, cursă pe care a parcurs-o în două ore, 43 de minute şi 38 de secunde, clasându-se la final pe treapta a treia a podiumului.
În toamna acestui an, atleta legitimată la CSM Zalău a luat startul şi la Campionatul Naţional de Maraton, dar a fost nevoită să abandoneze cursa din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat înaintea concursului.
„Am început să am dureri la muşchii fesieri cu trei săptămâni înaintea Campionatului Naţional de Maraton, dar am ţinut neapărat să alerg. Îmi pare foarte rău că a trebuit să abandonez, dar, în sport intervin şi astfel de momente, neprevăzute în viaţa unui sportiv”, a explicat atleta originară din Sibiu.
Conştientă de faptul că ar fi putut obţine mai mult în acest an, Daniela Cîrlan speră să obţină mai mult în 2016, cea mai mare dorinţă fiind aceea de a participa la Jocurile Olimpice.
„Am încredere că pot realiza baremul pentru Olimpiadă, iar cel mai important lucru este să fiu sănătoasă. Vreau să mulţumesc Clubului Sportiv Municipal Zalău pentru susţinere, în special antrenoarei mele, Lorena Boberschi”, a încheiat sportiva.
Daniela Cîrlan a fost transferată la CSM Zalău în 2012, după trei ani în care a reprezentat Clubul Sportiv Municipal Oneşti.

Leave a Comment