Aproape 600 de luptători-cadeţi din România s-au duelat la Zalău

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a fost la finalul săptămânii trecute gazda turneului de calificare din cadrul Campionatului Naţional de Lupte Libere, rezervat categoriei cadeţi. Competiţia s-a desfăşurat atât la individual, cât şi pe echipe, cei aproape 600 de sportivi care au reprezentat peste 60 de cluburi din România evoluând la trei secţiuni: lupte libere, lupte greco romane şi lupte feminine.
Dintre cei aproape 600 de luptători, o parte au participat şi în competiţia pe echipe, fiind înscrise opt formaţii la lupte libere, opt la greco romane şi şapte în întrecerea feminină.
Evenimentul de la Zalău a început vineri după-amiaza, cu şedinţa tehnică şi primul cântar oficial, iar în seara aceleiaşi zile s-au desfăşurat primele meciuri. Competiţia a continuat sâmbătă şi duminică, iar la final au fost stabilite echipele, dar şi sportivii calificaţi în finala Campionatului Naţional.
Printre echipele calificate se numără şi cea a Clubului Sportiv Şcolar Zalău, pregătită de antrenorii Gheorghe Panc, Ioan Pantea şi Ioan Călian.
Lotul echipei zălăuane a fost compus din: Ionuţ Albuţ (cat. 42 kilograme), Alin Trif (cat. 46 kilograme), Gabriel Cheregi (cat. 50 de kilograme), Sergiu Pop (cat. 54 kilograme), Răzvan Bojan (cat. 58 kilograme), Dan Iepure (cat. 63 kilograme), Cristian Trif (cat. 69 kg), George Orţan (cat. 76 kilograme), Mihai Fizeşan (cat. 85 kilograme) şi Darius Pop (cat. 100 kilograme).
CSS Zalău a avut o reprezentantă şi la feminin, Emanuela Lazăr, care a evoluat la categoria 46 de kilograme, calificându-se în finala Campionatului Naţional, la individual.
„A fost o competiţie de amploare, cu un număr foarte mare de participanţi. Sportivii noştri au avut o comportare bună, cu toate că, din partea unora mă aşteptam la evoluţii mai bune. Au fost trei zile cu meciuri spectaculoase, trei zile în care aproape 600 de sportivi şi încă 100 de antrenori şi oficiali ai Federaţiei Române de Lupte au vorbit despre Zalău. Vreau să mulţumesc pe această cale autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat”, a precizat antrenorul Gheorghe Panc.
La evenimentul din municipiu au fost prezenţi preşedintele Federaţiei Române de Lupte – Răzvan Pârcălab, vicepreşedintele Constantin Borăscu şi secretarul general, Alin Grigore. La festivitatea de deschidere au fost prezenţi Alina Cozac – inspector şcolar de educaţie fizică şi sport şi Dorian Faur – directorul CSS Zalău.
Finala Campionatului Naţional la individual este programată în perioada 9 – 11 iunie, la Botoşani, iar finala la echipe va avea loc în toamna acestui an.
La finalul acestei săptămâni va avea ediţia a VIII-a a Memorialului „Bălănean Chelement”. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Şcolar şi se va desfăşura la Sâg, unde antrenorul Gheorghe Panc a înfiinţat o grupă de lupte în toamna anului trecut.

Leave a Comment