Angajaţii din sportul sălăjean nu participă la greva generală

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, direcţii judeţene de tineret şi sport, case de cultură ale studenţilor, complexuri sportive naţionale au intrat miercuri, 8 august, în grevă generală, până la soluţionarea problemelor legate de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor.

În judeţul Sălaj, nici lucrătorii din DJTS Sălaj, nici cei ai Clubului Sportiv Municipal Zalău nu s-au alăturat protestelor; cei dintâi pentru că au câştigat în instanţă creşterea salariilor şi, în plus, fac parte dintr-un alt sindicat, iar ceilalţi, pentru că încă nu s-au constituit într-o grupare sindicală. „Suntem, în schimb, alături de colegii noştri din ţară şi îi susţinem în demersurile lor”, ne-a declarat Silviu Mureşan, directorul CSM Zalău.

„De la declanşarea protestelor nu s-au făcut progrese în rezolvarea nemulţumirilor celor care muncesc în Sport şi Tineret, MTS-ul nu a iniţiat negocieri reale pentru deblocarea situaţiei reclamate. Angajaţii din subordinea MTS sunt hotărâţi să îşi recapete drepturile, să nu mai muncească fără să fie plătiţi şi solicită: plata egală pentru munca egală”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.
Printre revendicări se numără egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata pentru funcţii similare, suplimentarea numărului de personal, acordarea sporului de vechime, plata sâmbetelor şi duminicilor lucrate, precum şi a orelor suplimentare efectuate, acordarea unitară a voucherelor de vacanţă şi spor de 25 la sută pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional.

Alte articole

One Thought to “Angajaţii din sportul sălăjean nu participă la greva generală”

  1. Anonim

    Lucteaza fraierii din privat sa tina toate putorile in locuri caldute pt.ttaiat ftunze la caini.

Leave a Comment