Ana Maria Şomoi pune punct carierei de handbalistă

Odată cu încheierea sezonului 2013 – 2014, Handbal Club Zalău pierde una dintre cele mai importante jucătoare din lot, Ana Maria Şomoi, fostă Lazer. Ca orice sportiv, în cei 22 de ani, cât a practicat handbalul la nivel de performanţă, a făcut o mulţime de sacrificii, pe care nu le regretă, având în vedere că nici rezultatele nu au întârziat să apară. „Pentru orice sportiv este un moment delicat atunci când decide să pună punct carierei. Însă, viaţa de sportiv are o limită, iar după încheierea carierei de sportiv urmează o nouă etapă, în care eu mă voi dedica mai mult familiei, având în vedere că am pierdut mult timp din acest punct de vedere în cariera de jucătoare. Nu pot decât să mă bucur de ceea ce am realizat în aceşti ani”, ne-a declarat Ana Maria Şomoi, care a evoluat pe postul de pivot.

Retragrea handbalistei din activitate ne-a fost confirmată şi de managerul Gheorghe Tadici, care a spus că îi respectă dorinţa, mai ales că este o jucătoare emblematică pentru handbalul românesc. „Ea vrea să-şi termine studiile la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana”, iar unul dintre motivele pentru care a renunţat la handbal este şi acesta”, ne-a afirmat Tadici.
Ana Maria Lazer a început handbalul la echipa de junioare a Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamţ, iar în 1998 a debutat la echipa de senioare a clubului Fibrex Săvineşti. Cu această echipă a câştigat medalia de bronz în Liga Naţională în 2001, an în care avea să se transfere la Silcotub Zalău. Alături de formaţia condusă de Gheorghe Tadici, Ana Maria Şomoi a câştigat două titluri naţionale şi Cupa României, iar în 2005 s-a transferat în Ungaria, la ETO Gyori, cu care a câştigat campionatul şi cupa Ungariei. În 2007 a revenit la echipa zălăuană, iar 2009 a devenit mămică. A stat departe de semicerc doar un an, ajutând, din nou, echipa zălăuană în obţinerea performanţelor din ultimele sezoane, ultimul rezultat notabil obţinut cu HC Zalău fiind medalia de bronz la finalul sezonului 2011 – 2012.
Cu echipa naţională a României, Ana Maria Şomoi a devenit vicecampioană mondială în 2005, în Rusia, naţioanala fiind condusă şi la acea vreme de Gheorghe Tadici.

One Thought to “Ana Maria Şomoi pune punct carierei de handbalistă”

  1. Toti suporteri adevarati

    Felicitari Ana , ai avut o cariera de mare succes cu acest titlu de vicecampioana mondiala, intri in istoria handbalului romanesc si cine stie cand o sa se mai joace o finala de campionat mondialpt handbalul de la noi.Oviata frumoasa de sportiv la cel mai inalt nivel. Nu inteleg de ce nu te dedici antrenoratului si sa impartasesti copiilor din imensa ta expierenta .Ar fi frumos. Te stimam toti cei care ne-ai facut sa traim clipe de emotii ,dar si de satisfactii si bucurii grozave. Admiratie continua , sa ne vedem bucurosi la sala , sa sustinem colegele tale si de acum inainte.

Leave a Comment