Alergători din nouă ţări au luat startul la Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub

Printre participanţi s-a numărat şi clujeanul Lucian Marian, de profesie IT-ist, stabilit în Canada de 16 ani

Cea de-a doua ediţiei a evenimentului intitulat „Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub” s-a desfăşurat sâmbătă, pe Bulevardul „Mihai Viteazul” din municipiu. Alergători din 9 ţări au luat startul şi în acest an la concursul organizat de Runners Club, în parteneriat cu Primăria Zalău şi cu sprijinul TenarisSilcotub.
Spre deosebire de anul trecut, când au fost înscrişi 257 de concurenţi în cursele de semimaraton, cros 7 kilometri şi ştafetă 3X7 kilometri, în acest an, numărul participanţilor în cele trei probe a fost 315. Interesul a fost mai mare faţă de anul trecut şi pentru cursa populară, unde s-au înscris 407 alergători, spre deosebire de anul trecut când au fost 257, în timp ce în cursa dedicată copiilor, numărul participanţilor a depăşit 550.
Nume cunoscute din atletismul românesc, chiar şi din străinătate au dorit să fie prezente la evenimentul de sâmbătă, iar cel mai vârstnic participant a fost zălăuanul Petru Bologa, în vârstă de 81 de ani.
Printre cei care au luat startul în cursa de semimaraton a fost şi Lucian Marian, un clujean stabilit de 16 ani în Canada. Revenit în România pentru o anumită perioadă de timp, cu un proiect legat de sănătate – USANA – lider mondial în nutriţie celulară, clujeanul a decis să ia startul la evenimentul de la Zalău, alergând pentru prima dată o cursă de semimaraton.
„În urmă cu doi ani mi-am schimbat modul de viaţă, trecând de la un stil sedentar la unul activ, bazat pe mişcare. Am mai alergat trei curse până în prezent, una de 10 kilometri şi două de 5 kilometri, iar aceasta este prima cursă în România, dar şi prima de semimaraton. A fost o experienţă plăcută, am cunoscut oameni frumoşi şi primitori. A fost o onoare să-l cunosc şi pe domnul Petru Bologa, care am înţeles că are peste 80 de ani”, ne-a declarat românul stabilit în Canada.
Cei mai buni alergători la fiecare probă au fost răsplătiţi cu premii în bani, valoarea totală fiind de 20.000 de lei, bani oferiţi de Primăria Zalău, iar copiilor li s-au oferit premii în obiecte.
Primul loc în cursa de semimaraton a fost ocupat de Zita Kacser, iar pe poziţia secundă s-a clasat zălăuanca Paula Todoran. Cursa masculină a fost câştigată de Evans Kipngetich Tanui, urmat pe podium de Mark Kipchumba Rotic şi Moses Kipruto Kibire.
Toţi participanţii care au trecut linia de sosire au primit medalii din partea organizatorilor.
„Faptul că, faţă de anul trecut, au fost mai mulţi participanţi, dovedeşte că această acţiune de educaţie sportivă creşte gradul de conştientizare a publicului larg asupra beneficiilor fizice şi psihice ale sportului. Evenimentul plasează, astfel, oraşul nostru în circuitul naţional al concursurilor de alergare cu profil tehnic şi promovează, la nivelul comunităţii locale, sănătatea prin mişcare în aer liber”, este o parte din mesajul postat pe pagina oficială de facebook a Primăriei Zalău.

Alte articole

One Thought to “Alergători din nouă ţări au luat startul la Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub”

  1. Anonim

    Sa nu-l uitati pe vicele Miki!Fara el nu se organiza asa ceva.

Leave a Comment