Aleargă spre Olimpiadă

Anul 2014 a fost unul reuşit pentru Paula Todoran, care a devenit vicecampioană naţională în proba de 10.000 metri şi a obţinut două titluri naţionale la semimaraton şi maraton. Principala ţintă a atletei de la CSM Zalău este, însă, participarea la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro

După câteva curse de verificare la care a luat startul la începutul acestui an, Paula Todoran a obţinut primul rezultat notabil într-o competiţie oficială în luna iulie. Atleta pregătită de Mirel Seişanu s-a clasat pe poziţia secundă în proba de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de Atletism, devenind vicecampioană naţională. Rezultatele de excepţie aveau să vină, însă, în ultima săptămână a lunii septembrie şi în prima săptămână a acestei luni. Paul Todoran a obţinut titlul de campioană naţională la Campionatul Naţional de semimaraton, iar după săptămâni mai târziu avea să câştige medalia de aur şi la Campionatul Naţional de Maraton. Rezultatele obţinute în cursul acestui anului îi conferă sportivei dreptul de a spera la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în 2016, ceea ce ar însemna o premieră pentru sportiva de la CSM Zalău.
„Voi continua pregătirea pe plan local până la finalul anului, iar principalul meu gând este de a pregăti cât mai bine maratonul de anul viitor. Probabil, în luna februarie voi alerga o primă cursă, unde îmi doresc să realizez un barem B de Olimpiadă”, ne-a declarat sportiva zălăuană.
Paula Todoran a terminat cursa de maratonul de la începutul acestei luni cu timpul de două ore, 41 de minute şi 23 de secunde, iar pentru a realiza baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, atleta zălăuană este nevoită să parcurgă cei 42 de kilometri şi 195 de metri în două ore şi 36 de minute.
În acest an, Paula Todoran a realizat şi o premieră, fiind prima atletă din România care a câştigat Maratonul Internaţional al Bucureştiului, aflat la a VII-a ediţie.

Leave a Comment