Al doilea titlu european din carieră pentru judoka Alex Bologa

Rezultatele de excepţie continuă pentru Alex Bologa, judoka nevăzător originar din localitatea Derşida. Sălăjeanul a participat de curând la Campionatul European de Judo pentru nevăzători, desfăşurat la Genova (Italia), evoluând atât în proba de simplu, cât şi la echipe mixt.

Bologa a avut o evoluţie foarte bună în proba de simplu, reuşind să câştige medalia de aur şi titlul european, al doilea din carieră după cel din 2017. În meciul din finală, românul a reuşit o victorie prin ippon în faţa turcului Ciftci Recep. La echipe mixt, sportivul pregătit de Gergely Tamaş i-a avut ca parteneri pe Petrişor Prundaru, tot din România, pe Tim Meiss şi Daniel Rafael Goral, ambii din Germania şi Prescilla Leze din Franţa.  În primul meci, această echipă a câştigat contra Italiei, iar în semifinale a învins reprezentativa Georgiei, pierzând apoi în finală în faţa Azerbaijanului.

Prin titlul european, Alex Bologa şi-a reconfirmat valoarea în acest sportul pe care-l practică de la vârsta de 16 ani.

Devenit de curând cel mai bun judoka din lume în sporturile paralimpice la categoria 60 de kilograme, sălăjeanul se gândeşte la ediţia de anul viitor a Jocurilor Paralimpice, după ce în 2016 a obţinut medalia de bronz.

„Cred că abilităţile mele s-au îmbunătăţit de la Rio 2016, ceea ce îmi oferă mai multă încredere. Am progresat tehnic şi am avut mai multă încredere în competiţii”, a declarat Bologa.

Leave a Comment