Adrian Popuţea vrea să obţină prima medalie din 2014

Revenit după o perioadă de şase luni de pauză, din cauză ca a fost depistat pozitiv în luna septembrie a anului trecut, pugilistul Adrian Popuţea se află în această perioadă la Iaşi, unde participă la ediţia din acest an a Cupei României. Câştigător, în premieră, a ediţiei de anul trecut la categoria +91 de kilograme, Adrian Popuţea consideră ca va fi mult mai greu în acest an să repete istoria, având în vedere că în perioada cât a fost suspendat s-a pregătit foarte puţin. „Sper într-un rezultat cât mai bun, dar va fi greu să devin şi în acest câştigător la categoria mea de greutate, având în vedere că a fost o perioadă lungă de pauză”, a precizat pugilistul Adrian Popuţea.

Având în vedere că a câştigat ediţia de anul trecut, Popuţea a fost cap de serie în acest an, calificându-se direct în sferturile de finală. „Suntem zece sportivi la această categorie şi, având în vedere că am câştigat ediţia de anul trecut, am fost cap de serie, iar în primul tur am avut culoar liber”, a mai afirmat Popuţea, care va întâlni miercuri după-amiază, în sferturile definală, un pugilist din Cluj-Napoca. Înainte de a intra în ring, Adrian Popuţea va fi supus unui control
Clubul Sportiv Municipal Zalău îl are ca reprezentant la Cupa României rezervată seniorilor şi pe Szabo Robert, sportiv ce evoluează la categoria 75 de kilograme. La această categorie s-au înscris şase pugilişti, zălăuanul urmând să evolueze direct în sferturile de finală. Pugilistul pregătit de Ioan Dragoş va întâlni miercuri după-amiază un sportiv din Craiova.
Pe lângă cei doi sportivi şi antrenorul Dragoş, la ediţia din acest an este prezent şi directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan, care participă la Cupa României în calitate de arbitru.
70 de sportivi s-au prezentat la tragere la sorţi şi la cântarul oficial, care au avut loc marţi dimineaţa, iar primele meciuri sunt programate în această după-amiază.
Pe lângă cei mai buni pugilişti din boxul românesc şi antrenorii acestora, la Cupa României de la Iaşi şi-au anunţat prezenţa şi persoane din conducerea boxului românesc, urmând a fi prezenţi preşedintele FRBox, Leonard Doroftei, Francisc Vaştag şi fraţii Dorel şi Marian Simion.
Finalele Cupei României sunt programate duminică.

Leave a Comment