Adrian Popuţea va boxa la „Centura de Aur”

Pugilistul zălăuan speră într-o medalie la cea mai importantă competiţie organizată de Federaţia Română de Box

După o pauză de şase ani, Adrian Popuţea va fi prezent din nou la „Centura de Aur”, competiţie ajunsă în acest an la cea de-a 39-a ediţie. „Centura de Aur” este considerată cea mai importantă competiţie organizată de Federaţia Română de Box, la care au fost prezenţi de-a lungul anilor pugilişti din Cuba, Rusia, Nigeria, Maroc, Brazilia, Ecuador, Israel, Kazahstan, Guatemala, Ungaria, Ucraina şi, bineînţeles, România.
Din 2009, competiţia nu s-a mai organizat până anul trecut, însă Adrian Popuţea nu a putut participa la ediţia a 38-a, fiind suspendat. Ediţia din acest an este programată în perioada 19 – 23 noiembrie, locaţia nefiind încă stabilită. Oficialii FRBox vor alege ca locaţie una dintre variantele: Galaţi, Iaşi, Bucureşti sau Chiajna.
„Este o mândrie atât pentru mine, cât şi pentru club să primim o astfel de invitaţie. Va trebui să boxez la categoria 90 de kilograme, deşi mi-aş fi dorit să boxez la categoria +91, unde am câştigat şi Cupa României de două ori. Îmi doresc să obţin o medalie, aşa cum s-a întâmplat şi în 2008. Vreau să le mulţumesc pe această cale celor care mă susţin pentru această competiţie, firmei SC Granital şi Clubului Sportiv Municipal. Sper să ies cu capul sus din această gală”, a declarat pugilistul zălăuan.
Adrian Popuţea a debutat în această competiţie în 2007, fiind învins în primul meci de un pugilist rus.
Zalăul l-a mai avut ca reprezentant la „Centura de Aur” pe Virgil Meleg, multiplu campion naţional, care a reuşit să urce pe podium şi la această competiţie.
Reaminim că în luna martie a acestui an, Adrian Popuţea a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României la box la categoria +91 de kilograme.

Leave a Comment