Adrian Popuţea, ultimele verificări înaintea Campionatului Naţional de Box

Pugilistul legitimat la CSM Zalău speră să urce şi în acest an pe podium la Campionatul Naţional, aşa cum s-a întâmplat la toate cele nouă ediţii în care a boxat la seniori

Pugilistul zălăuan Adrian Popuţea, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Cupei României la categoria 91 de kilograme, îşi propune să urce şi în acest an pe podium la Campionatul Naţional, aşa cum s-a întâmplat şi la celelalte nouă ediţii în care sportivul a boxat la seniori. Pregătirea pentru această competiţie a început-o în urmă cu aproape două luni, perioadă în care, sportivul zălăuan a participat şi la câteva gale de verificare. În urmă cu o lună, Popuţea învingea prin abandon în repriza a III-a un sportiv din Alba-Iulia, în cadrul unei gale organizată la Sighişoara, după ce la începutul lunii iunie a câştigat şi meciul susţinut în cadrul unei gale la Oradea.
Popuţea a participat vineri la un antrenament comun alături de pugiliştii de la Box Club Arena Cluj, iar la final, sportivii prezenţi au susţinut un sparing, Popuţea învingându-şi adversarul. „A fost o pregătire bună, în care nu am dat semne de oboseală, ceea ce înseamnă că suntem pe drumul bun înaintea Naţionalelor. Având în vedere că ultimele două ediţii ale Cupei României le-am câştigat la categoria 91 de kilograme, vreau să boxez la aceeaşi categorie şi la Campionatul Naţional. La începutul pregătirii cântăream peste 100 de kilograme, iar acum am ajuns la 94. Obiectivul personal la această ediţie a Campionatului Naţional este o clasare pe podium, pe care nu am ratat-o niciodată de când boxez la seniori”, a declarat Popuţea, care a ţinut să mulţumească pe această cale firmei Granital, pentru faptul că-l susţine în perioada de pregătire.
„Adrian îşi doreşte foarte mult să devină campion naţional la seniori, iar în acest an are o şansă destul de mare dacă ajunge la 91 de kilograme. La Cluj a boxat în faţa unui sportiv localnic, pe care l-a mai întâlnit de două ori, la Cupa României şi la Campionatul Naţional, învingându-l de fiecare dată”, a precizat Ioan Dragoş, antrenorul sportivului.
Adrian Popuţea va participa sâmbătă la o nouă gală de verificare, Cupa Municipiului Zalău, ce va avea loc pe un ring amplasat în incinta Stadionului Municipal şi la care sunt aşteptaţi sportivi din Baia Mare, Oradea, Carei, Slatina şi Ungaria. Popuţea va avea un adversar maghiar cu care va boxa în ultimul meci al galei. Evenimentul va începe la ora 10:30.

One Thought to “Adrian Popuţea, ultimele verificări înaintea Campionatului Naţional de Box”

Leave a Comment