Adrian Popuţea a ratat obiectivul la Cupa României

Deşi a început pregătirea în acest an foarte încrezător, pugilistul Adrian Popuţea nu a reuşit să reediteze performanţa din ultimii doi ani la Cupa României desfăşurată săptămâna trecută, la Brăila. Câştigător al ultimelor două ediţii la categoria +91 de kilograme, sportivul legitimat la CSM Zalău a urcat în ring în acest an la categoria 91 de kilograme. Schimbarea pare să nu-i fi fost de bun augur, Popuţea clasându-se în acest an doar pe locul trei la Cupa României de box rezervată seniorilor. „Ar fi fost frumos să am în palmares trei medalii de aur câştigate la Cupa României. Principalul vinovat sunt eu, probabil nu am abordat meciul la modul cel mai serios, deoarece nu mi-am putut închipui niciun moment că pot să pierd în faţa unui sportiv de 36 de ani”, a declarat, vizibil dezamăgit de prestaţia sa, Adrian Popuţea.
Directorul CSM Zalău nu înţelege evoluţia pe care a avut-o Adrian Popuţea la ediţia din acets an. „Din punctul meu de vedere, Cupa României a fost o dezamăgire. Voi avea săptămâna viitoare o discuţie cu antrenorul Ioan Dragoş şi cu Popuţea, fiindcă pentru mine este o nebuloasă. Popuţea nu a avut un adversar valoros, sportivul cu care a boxat este mult sub valoarea sa. Vom analiza prestaţia lui în zilele următoare şi vom lua o decizie în acest sens”, a declarat Silviu Mureşan, care a vorbit şi despre prestaţia celuialt repezentant al CSM Zalău. „Cătăin Breban a demonstrat că este un sportiv de viitor. A fost la prima competiţie oficială de box şi a fost învins de un adversar mai bine cotat”.
Adrian Popuţea a boxat direct în semifinalele competiţiei, fiind învins de Marius Tătaru, de la Metal Box Arad, sportiv ce a şi câştigat Cupa României la categoria 91 de kilograme. „Poate a fost o alegere neinspirată prin faptul că am ales să cobor la 91 de kilograme”, a mai afirmat Popuţea, care a devenit începând din acest an şi instructorul în cadrul CSM Zalău.
Celalălalt reprezentant al CSM Zalău, Cătălin Breban, a pierdut tot în primul meci al galei, fiind învins de un fost vicecampion naţional, Alexandru Bibiricea, de la CSM Reşiţa.

Leave a Comment