Academia de Volei „Marius Lazăr” s-a calificat la turneul semifinal al Campionatului Naţional

Faza întâi a Campionatului Naţional de Minivolei s-a încheiat pentru copiii de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău şi Academia de Volei „Marius Lazăr”, odată cu desfăşurarea celui de-al treilea turneu, ce a avut loc în perioada 10 – 11 decembrie, la Zalău. Trei echipe au rămas în Seria G după retragerea din competiţie a celor de la CSS 2 Baia Mare, alături de cele două formaţii sălăjene evoluând şi CSS LAPI Dej.
În urma rezultatelor înregistrate în cele trei turnee din cadrul primei faze, la turneul semifinal s-au calificat echipa din Dej şi Academia de Volei „Marius Lazăr”, CSS Zalău ratând calificarea în faza următoare a competiţiei. Dejenii erau favoriţi încă dinaintea începerii competiţiei, astfel că lupta pentru al doilea loc la turneul semifinal s-a dat între cele două echipe sălăjene.
Primul turneu a avut loc la Dej, unde copii antrenaţi de Marius Lazăr au câştigat cu 3 – 2 duelul cu CSS Zalău. Tot Academia de Volei a câştigat şi partida directă din cadrul celui de-al doilea turneu, cu scorul de 3 – 1, în timp ce jucătorii antrenaţi de Dan Onuţe s-au impus doar în meciul direct de la finalul săptămânii trecute, pe care l-au câştigat cu 3 – 2. Astfel, cu două victorii în cele trei meciuri cu CSS Zalău, Academia de Volei „Marius Lazăr” a obţinut calificarea la turneul semifinal alături de CSS LAPI Dej.
La turneul semifinal se califică echipele clasate pe primele două locuri în cele şapte serii, plus două formaţii de pe locul trei cu cel mai bun punctaj. Cele 16 echipe calificate la turneul semifinal vor fi împărţite în patru grupe a câte patru echipe fiecare, iar ocupantele primelor două locuri din fiecare serie vor obţine calificarea în ultimul act al Campionatului Naţional de Minivolei.

Leave a Comment