A încetat din viaţă fostul arbitru FIFA, Otto Anderco

Sătmărean de origine, fostul arbitru FIFA, Otto Anderco, şi-a petrecut ultimii 20 de ani din viaţă la Zalău, făcând parte, atâta timp cât sănătatea i-a permis acest lucru, din corpul de observatori ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj.

Unul dintre cei mai celebri arbitri români din perioada 1969 – 1981 s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 28 martie 2019, la vârsta de 83 de ani.

În perioada 1969 – 1981, Otto Anderco a oficiat  la centru nu mai puţin de 177 de meciuri, având şi două finale de Cupa României. După ce şi-a încheiat cariera de arbitru, regretatul arbitru a devenit preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Satu Mare, iar în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a mutat la Zalău, oraşul natal al actualei soţii.

În perioada 1970 – 1981, Anderco a devenit unul dintre cei mai celebri arbitri FIFA din România, iar în 1980, acesta a arbitrat finala Campionatului European dintre Republica Federală Germană şi Belgia.

Printre stadioanele pe care a oficiat Anderco se numără „Wembley” şi Stadio Olimpico.

În ultimii ani, fostul cavaler al fluierului s-a confruntat cu grave probleme de sănătate, fiind nevoit să-şi petreacă bătrâneţile la Centrul Social “Sfântul Gheorghe” din Românaşi.

Drum lin printre stele, Nea’ Otto.

One Thought to “A încetat din viaţă fostul arbitru FIFA, Otto Anderco”

  1. Anonim

    Dzeu sa-l odihneasca !

Leave a Comment