A devenit campion balcanic la aproape 81 de ani

Pentru octogenarul Petru Bologa, sportul pare să nu aibă limite. În ciuda faptului că luna viitoare va împlini 81 de ani, fostul profesor continuă să impresioneze atât la competiţii naţionale, cât şi la cele internaţionale. Ultimele clasări pe podium le-a obţinut chiar la finele săptămânii trecute, în Slovenia, la Celje, unde s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de Atletism pentru Veterani.
Zălăuanul Petru Bologa a concurat în patru probe, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut la ştafeta de 4X100, unde a devenit campion balcanic alături de Iosif Hecico (Baia Mare), Iosif Szabo (Miercurea Ciuc) şi Petru Ambros (Bucureşti).
Tot la ştafetă, dar la cea balcanică (800 m/400 m/200 m/100 m), Bologa a fost medaliat cu argint, având ultimul schimb, cel de 100 de metri, la fel ca la prima ştafetă.
Aruncarea suliţei este o altă probă unde zălăuanul a urcat pe podium, ocupând poziţia secundă, iar la aruncarea discului, Bologa a câştigat medalia de bronz.
Alături de Bologa, la evenimentul de la Celje a fost prezent şi medicul zălăuan, Lidia Angelescu, aceasta participând pentru prima data la un Campionat Balcanic. Aruncarea discului, aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii şi alergare 400 de metri sunt cele patru probe la care a concurat aceasta. Nu a reuşit să urce pe podium la nicio probă, dar zălăuanca şi-a îmbunătăţit recordul personal la 400 de metri.
“A fost un eveniment deosebit, cu o organizare foarte bună şi cu oameni primitori. Eu am fost la prima participare şi era greu să obţin o clasare pe podium, dar mă bucur foarte mult că am văzut ce înseamnă un Campionat Balcanic. A fost o experienţă plăcută”, a declarat medicul zălăuan.
La Campionatele Balcanice din Slovenia au fost prezenţi atleţi veterani din Albania, Grecia, Turcia, România, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Ungaria, Serbia, Muntenegru şi Italia.

Leave a Comment