Zona Finanțelor este complet schimbată: zălăuanii circulă pe un trotuar modern și frumos

După ani de așteptare, în care Centrul municipiului Zalău părea că nu mai ține pasul cu o imagine urbanistică plăcută și modernă, lucrurile încep să se schimbe. Miercuri, 5 iulie, a fost redat circulației pietonale trotuarul din fața sediului Finanțelor, o lucrare efectuată de Citadin, care schimbă complet întreaga zonă, atât sub aspect estetic cât și funcțional. Lucrarea a fost finalizată în timp scurt având în vedere faptul că cei care au refăcut complet trotuarul au spart trotuarul vechi, au așezat manual bucățile de piatră și au instalat noile borduri, mai înalte și cu un aspect mult îmbunătățit. Echipele de meșteri au lucrat la foc continuu, inclusiv în zilele de sfârșit de săptămână. Luna trecută a fost reabilitat și bustul lui Iuliu Maniu, dar și mica alee din fața monumentului, fiind înlocuite toate plăcile de gresie cu travertin.

A fost amenajat și un spațiu pentru flori și mici arbuști ornamentali, astfel încât acest loc, unul dintre cele mai circulate atât de zălăuani cât și de cei care ne trec pragul municipiului, arată astăzi asta cum puteți observa în fotografia alăturată. Municipalitatea are în vedere în perioada imediat următoare și reabilitarea impozantei statui de bronz a lui Wesselényi Miklós, aflată în vecinătatea Clădirii „Transilvania”, cât și a celorlalte monumente existente pe raza municipiului, dar și continuarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor și a spațiilor publice din zona centrală, spații care vor beneficia și de mobilier stradal nou.

4 Thoughts to “Zona Finanțelor este complet schimbată: zălăuanii circulă pe un trotuar modern și frumos”

 1. Anonim

  Cu ce costuri?
  Prietenii stiu de ce..

 2. vio

  Nu meritau cei de la finante asemenea atentie la cum se poarta cu contribuabili si firmele…Dar…

 3. Erai om serios si adevarat dle Negoita . De ce bagi in seama aceste exemplare de la finante ? Merita? Nu! Categoric NU !!!!!

 4. Anonim

  In parcul central va rog sa puneti niste banci mai confortabile(poate fotolii cu masaj).Se plang tiganii care stau toata ziua acolo si mananca seminte ca-i doare in…….!

Leave a Comment