Zilele localitatilor

Localitatile judetului (orase sau sate) isi organizeaza (unele) zilele, care de fapt sunt o trecere in revista a unor artisti din toate categoriile si de toate felurile. Muzica usoara, muzica populara, istorie antica si medievala, lansari de carte, intreceri sportive, mestesuguri, arta populara, copii si adulti dau masura talentului lor alaturi de consacrati.

Toate aceste manifestari se desfasoara cum s-ar zice cu casa inchisa. Mii si mii de participanti spectatori savureaza aceste manifestari, organizatorii intrecandu-se in a face aceste programe cat mai atractive.

Primarul Zalaului imi zicea zilele trecute ca au hotarat totusi sa o tina si in anul acesta cu toata criza. Este o criza pe care ne trudim, mai precis se trudesc politicienii nostri, sa o adanceasca.

Revenind la subiectul nostru A fi sau a nu fi, a fi zice majoritatea, pentru ca iata, o data pe an se refuleaza, ies din cotidian, o vad pe madam Popularescu cantand in direct, tinerii o vad pe domnisoara Usurarescu cantandu-le cantecul pe care il fredoneaza zilnic. A fi zice si fericita familie care isi aduce odrasla la distractie. A fi zic politicienii care isi scot nasucul pe scena sau se imbaiaza in multimea de alegatori.! A nu fi zice si bautorul de bere care-si savureaza cea de-a zecea halba cu spatele la scena cantand cu glas hodorogit. A nu fi zic carcotasii, primarul isi face reclama, nu avem bani de drumuri etc.

Si totusi, haideti oameni, buni fiti intelegatori; raman cu amintiri placute majoritatea. Vom medita la halbele si micii ingurgitati iar unii dintre noi doar o data in viata ne reintalnim cu favoritii nostri artisti si artiste.

In sfarsit judetul nostru se poate mandri cu doua ansambluri de exceptie: Mesesul si Porolissum care fac viata mai usoara organizatorilor, pentru ca numele cerute de interpreti sunt intr-adevar mobilizatoare.

Leave a Comment