Zeci de mandate de arestare și executare a pedepsei puse în aplicare de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri au pus în executare, în anul 2018, 81 de mandate (mandate de arestare preventivă, de executare a pedepsei cu închisoarea și mandate europene de arestare). De asemenea, în perioada de referință au fost puse în aplicare și 11 sentințe penale.  Și în luna ianuarie 2019, polițiștii de la structura de profil au pus în aplicare 12 mandate.

Majoritatea faptelor pentru care au fost încarcerate persoanele fac obiectul infracțiunilor contra patrimoniului și la regimul circulației rutiere. Ultimul mandate a fost pus în aplicare de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, care, împreună cu poliţiştii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Şimleu Silvaniei, au pus în aplicare la sfârșitul lunii ianuarie un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de autoritățile din Şimleu Silvaniei, pe numele unui tânăr de 25 de ani, din localitate.  

Cel în cauză are de ispăşit o pedeapsă de opt luni închisoare pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă comisă în anul 2017. Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, după care a fost transferat la penitenciar în vederea executării pedepsei.

Alte articole

Leave a Comment