Zeci de amenzi pentru pietonii care își riscă viața traversând neregulamentar

Polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor, în perioada 1 ianuarie-28 februarie a.c. Polițiștii au acționat în tot județul pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public.  

De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs patru accidente de circulație grave. Dintre acestea, trei accidente, soldate cu un mort și doi răniţi grav,  au avut ca și cauză traversarea neregulamentară, iar un eveniment, soldat cu un rănit grav s-a produs din cauza deplasării neregulamentare pe partea carosabilă.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vă reamintesc câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă deplasați, în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

Circulaţi doar pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe potecile laterale ale drumului public. Traversaţi drumurile publice doar prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat temeinic, că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul. Respectaţi culorile semaforului electric. Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada, atât pentru viața voastră cât și pentru a evita situația în care unii șoferi nevinovați pot suporta calvarul unei cercetări penale, din aceste cauze. Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic.

 

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Zeci de amenzi pentru pietonii care își riscă viața traversând neregulamentar”

 1. Anonim

  Subiectul este interesant dar nu am înțeles semnificația fotografiei care nu are absolut nimic cu mesajul transmis. Voi chiar nu aveți puțin respect față de meseria pe care…nu o faceți ?

  1. doina

   Fotografia are foarte mare legatura cu subiectul. Este locul din Zalau in care se traverseaza cel mai des, neregulamentar. Urmareste zona si ai sa ramai surprins. Este cat se poate de sugestiva fotografia, daca stii sa observi fara sa ti se dea mura in gura. In plus, ce alta fotografie ti s-ar fi parut potrivita? Cu o trecere de pietoni? Aceea e despre traversarea regulamentara.

 2. Anonim

  si toti militienii care trec zilnic in fata melitiei din zalau , cei care intra si ies cu auto ?

Leave a Comment