Zalăul, sufocat de cabluri. Primăria pregătește îngroparea lor pe marile străzi

Problema cablurilor electrice, cablu TV, internet și telefonie suspendate, de pe raza municipiului, este una veche și care dă bătaie de cap zălăuanilor. Pe lângă aspectul profund inestetic al acestor cabluri, adunate și încolăcite pe stâlpi, există și riscurile cauzate de cablurile desprinse sau rupte din cauza vântului sau a greutății zăpezii din iarna care a trecut.

Primăria municipiului Zalău vrea să modernizeze, cel puțin sub aspectul total nesatisfăcător al cablurilor suspendate, mai multe străzi importante din Zalău. Astfel în cadrul proiectului de mobilitate urbană durabilă, se vor realiza, după cum spun reprezentanții municipalității, canalizațiile subterane pentru introducerea tuturor rețelelor de telecomunicații. Culoarele de mobilitate care urmează să fie modernizate în perioada următoare sunt strada 22 Decembrie 1989 (fostă Cransei), Bulevardul Mihai Viteazul, strada Simion Bărnuțiu, strada Voievod Gelu, strada Corneliu Coposu, strada Avram Iancu și strada Gheorghe Doja. Municipalitatea nu a anunțat însă, concret, când vor începe lucrările însă surse din cadrul Primăriei ne-au spus că primele străzi vor intra în reabilitare pe acest segment începând din vara acestui an.

 

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Zalăul, sufocat de cabluri. Primăria pregătește îngroparea lor pe marile străzi”

  1. Anonim

    In alte orase s-au introdus demult subteran .

  2. Anonim

    a fost acel proiect ded 4,2 milioane de euro, cel cu radarele fixe, la care o component, dominant , a fost chiar crearea infrastructurii subterene !!
    de ce nu s-a facut atunci acest lucru, sa ascunda toate cablurile aeriene? s-a sapat tot orasul, din centru pana la gara si acuma vine PSD cu inca o initiative buna, dar care in vechea lor obisnuinta, ori nu o sa fie nimic de ea, ori o sa fie o lucrare, o investiei proasta si foarte scumpa.
    p.s. vedeti lucrea facuta de primarie pe str. Closca

Leave a Comment