Zalăul, din nou sub lacăt!

Municipiul Zalău și alte patru localități din județ intră, începând de mâine, sub incidența unor noi măsuri din cauza numărului mare de cazuri de Covid înregistrate în ultimele zile.

Astfel restaurantele, cafenelele și barurile se închid în Zalău, Crișeni, Hida, Gârbou și Zalha, fiind închise totodată și bibliotecile, muzeele, sălile de spectacol, căminele culturale. Sunt interzise, începând de miercuri, în aceste localități, petrecerile de orice fel organizate în unități de tipul restaurantelor, saloanelor și căminelor culturale (aniversări, botezuri, petreceri de cununie civilă, nunți, majorate, activități de club etc). În ceea ce privește sălile de pariuri și jocuri de noroc acestea vor fi închise, începând de miercuri, în Zalău și cele patru localități menționate, unde rata de infectare a depășit 3 la mie, cu excepția unităților Loto (loteria de stat), fiind permisă doar activitatea de vânzare a biletelor loto, pariurilor și lozurilor în plic, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

În Hotărârea adoptată în 1 martie de autoritățile din Sălaj se arată: “Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23, în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. Activitatea este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși jumătate din capacitatea maximă a spațiului și între orele menționate, în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. În situația în care activitatea operatorilor economici menționați este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.”

 

 

 

2 Thoughts to “Zalăul, din nou sub lacăt!”

  1. Anonim

    Au inchis pt ca vine 8 Martie luni ,si Horeca trebuie terminata in Zalau ! Altfel sambata – duminica castigau si ei …salariile pe februarie . RUSINE !!!

  2. Silviu

    Inca un prost, Anonimul!

Leave a Comment