Wizz Air schimbă politica bagajului de mână de luna viitoare

Compania low cost de transport aerian Wizz Air schimbă politica de bagaje de luna viitoare şi taxează cu 7 euro (aproximativ 38 lei) pasagerii care călătoresc cu un troller (geamantan cu roți), a anunţat compania.

Astfel, dacă pentru zborurile efectuate până la data de 1 noiembrie, pasagerii pot lua în cabină în mod gratuit un troller cu dimensiunile de 55x40x23 de cm şi cu o greutate maximă de 10 kg, noua politică prevede taxarea acestui bagaj cu 7 euro/zbor (bagajul poate fi un rucsac mic, poșetă, geantă mică) iar în plus, trollerul va merge la cală şi nu va fi luat de pasageri în cabină. Singurul bagaj permis în mod gratuit la bordul avioanelor Wizz este cel de mână, cu dimensiunile de 40x30x20 cm. Pentru a avea la bordul avionului atât bagajul de mână, cât şi trollerul, pasagerii pot achiziţiona începând de la 5 euro serviciul Wizz Priority.  „Clienţii pot aduce un bagaj gratuit la bord, cu bunurile personale. E o politică mai transparentă care permite oamenilor să aibă mai multe opţiuni. Provocarea întâmpinată de companiile aeriene este că fizic nu e loc sufucient pentru a aduce bagajele mari la bord”, a declarat telefonic pentru site-ul economica.net Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer Wizz Air.

Datele companiei aeriene arată că peste 10.000 de zboruri pe an sunt afectate de întârzierile cauzate de bagaje. Cifrele arată, de asemenea, că, în ultimii cinci ani, durata medie a unei călătorii a scăzut continuu iar în prezent, fiecare al treilea pasager Wizz Air are deplasări de trei zile sau chiar mai puțin. Întrebat dacă noua taxă va stârni nemulţumire printre pasageri, oficialul Wizz Air ne-a mai declarat că înainte această taxă era inclusă în preţul final al biletului. „Acest lucru ne va permite să venim cu tarife mai mici. Pasagerii români sunt diferiţi, nu toţi au aceleaşi obiceiuri de călătorie. Unii călătoresc cu copii, alţii pentru mici excursii în diverse capitale europene (city-break), alţii pentru muncă, şi toată lumea are nevoi diferite în ceea ce priveşte bagajele”, mai spune reprezentantul companiei. Rezervările fără Wizz Priority efectuate înainte de 10 octombrie pentru perioada de călătorie după 1 noiembrie 2018 vor avea inclus automat un bagaj de cală gratuit de 10 kg, în timp ce rezervările cu bagaje la cală vor avea automat Wizz Priority. Aceeași politică a fost adoptată și de alte companii lowcost care operează și în România.

 

 

Alte articole

Leave a Comment