Vești proaste! Taxă nouă de până la 2.000 de euro pentru unele mașini second-hand!

O veste nu prea bună se anunță pentru românii care au în posesie mașini second-hand! Din păcate, aceștia vor trebui să plătească o taxă suplimentară de 2.000 de euro. Iată care sunt autovehiculele pentru care șoferii vor trebui să scoată din buzunar suma în cauză!

Schimbarea taxei pentru mașinile second-hand a venit ca urmare a noilor măsuri care fac parte din bugetul pe anul 2019. Acesta a fost deja aprobat de camera superioară a Parlamentului, astfel că modifică propunerile date de Guvern chiar de la începutul lunii decembrie.

 

Taxă nouă pentru mașinile second-hand, de 2.000 de euro

Posesorii de autovehicule second-hand care generează noxe peste anumite limite vor trebui să plătească noua taxă între 1.000 și 2.000 de euro. Această măsură va urma să fie aplicată din martie pentru mașinile diesel, da rși pentur mașinile pe benzină. De asemenea, se anunță că se vor aplica taxe achizițiilor de vehicule mari, care au motarele pe benzină și motorină, potrivit măsurilor aprobate în Parlament. Taxele propuse pentru mașinile cu motorizare tradițională nu vor fi puse automobilelor mici de familie, noile măsuri sunt pentru vehiculele puternice. Astfel că, pentru automobilele pe benzină și motorină taxa va fi de 1.100 de euro, pentru că aceasta generează 161-175 de garme dioxid de carbon pe kilometru, urcându-se, după noile măsuri, la 1.600 de euro pentru emisiile de 176-200 de grame dioxid de carbon.

Alte articole

One Thought to “Vești proaste! Taxă nouă de până la 2.000 de euro pentru unele mașini second-hand!”

  1. COPY-PASTE

    ITALIA!!!!!!!!
    „Noile măsuri vor intra în vigoare la 1 martie şi vor fi valabile până în 2021, după ce vor fi aprobate şi de camera inferioară a Parlamentului. În jur de un milion de români locuiesc în Italia,”

Leave a Comment