Veşti bune în prag de primăvară: scade factura la energia electrică

Facturile de energie electrică emise pentru consumul din luna februarie ce care urmează să fie plătite în luna martie, vor fi cu 6,5 lei pe lună mai mici, ca urmare a eliminării taxei radio-tv. Începând de miercuri, 1 fabruarie intră în vigoare legea 1/2007, prin care au fost eliminate 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-TV, care era plătită de populaţia României prin factura de energie electrică.

Taxa radio are o valoare de 2,5 lei, iar taxa pentru serviciul public de televiziune de 4 lei, aşadar eliminarea celor două taxe va însemna o reducere de 6,5 lei la factura de energie electrică, începând din 1 februarie. Reducerea procentuală ţine de consumul de energie al fiecăruia. În Zalău, spre exemplu, ar însemna o reducere de aproximativ10 la sută pentru un consum de 100 kW, adică cel al unui apartament de două camere, la cel mai des întâlnit tarif reglementat.

Din prima zi a anului 2017, factura la electricitate a scăzut cu peste 4 la sută ca urmare a reducerii tarifului de distribuţie, a eminării taxei pe construcţii speciale şi a reducerii cotei standard de TVA de la 20 la 19 la sută.

Leave a Comment