Veste proastă pentru bugetari, în legătură cu indemnizaţia de hrană

Indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se vor lua în calcul la determinarea limitei de 30 la sută privind sporurile, a decis, marți, Executivul. Federația Solidaritatea a anunțat, marți, că e foarte posibil să fie organizate acțiuni de protest, la sfârșitul lunii februarie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, modificarea legislativă se impunea deoarece, în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30 la sută stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite. Astfel, în acest sens, art. 36 alin. (1) din OUG nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins: „Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute de lege”. Scoaterea acestei indemnizaţii din plafonul de 30 la sută a fost una dintre revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar, astfel încât să nu le scadă veniturile.  Sindicaliştii au, însă, şi alte revendicări de natură salarială şi legate de sporuri. Federaţia Sanitas a anunţat pichete de protest începând din acestă săptămână şi miting în Capitală în 4 aprilie, iar Federaţia Solidaritatea sanitară anunţă că ar putea organiza proteste în perioada 25 – 28 februarie.

Alte articole

4 Thoughts to “Veste proastă pentru bugetari, în legătură cu indemnizaţia de hrană”

 1. Anonim

  care e vestea proasta??? ce titlu e si asta?… halal presa , halal ziarist

 2. maya

  care indemnizatie de hrana?da ce numai ei au dreptul sa manance pe gratis,noi nu?de ce?au salarii de te sperii apoi le mai da si indemnizatii pentru mancare.

 3. Mai, voi cand vorbit de asistatii sociali

  vorbiti de „amarestenii” aia de n-au acoperis deasupra capului sau de toti bugetarii?! Ca intra cam in aceeasi categorie cand e vorba de sprijin financiar de la stat.

 4. Anonim

  Pomanagii de bugetari,azi maine vor iesi in strada pebtru ca trebuie sa mai si lucreze cate ceva !

Leave a Comment