Vârstnicii Sălajului se tem de escroci. Reprezentanții pensionarilor au reclamat mai multe tentative de înșelăciune

Reprezentanții persoanelor vârstnice și a pensionarilor din județul Sălaj au anunțat în ultima ședință de Dialog Civic din cadrul Instituției Prefectului Sălaj că la nivel local au apărut diferite persoane care încearcă să păcălească trecătorii prin diferite metode.

Prezent la ședință, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalău, Ioan Ivașcău, a explicat că este vorba despre persoane care se adresează trecătorilor, în special vârstnicilor, și pe care îi întreabă dacă știu limba maghiară sau dacă au probleme cu reprezentanții comunității maghiare. Potrivit lui Ivașcău, aceste persoane le oferă trecătorilor pachete cu diferite produse despre care spun că sunt gratuite, dar cu condiția achiziționării altor mărfuri cu diferite valori. Cutia gratuită este de cele mai multe ori goală. „Încearcă să înșele. Au venit chiar și la mine, la sediul nostru, la Clubul Pensionarilor Zalău. Au crezut că ne pot păcăli, dar nu s-a întâmplat așa. Erau cu o mașină albă, iar numerele erau de București, nu mai rețin”, a punctat Ivașcău în fața reprezentanților Poliției Locale Zalău și a Poliției de Proximitate din cadrul IPJ Sălaj. Oamenii legii au apreciat că cele relatate vizează o infracțiune și le-au cerut reprezentanților vârstnicilor din Sălaj să sesizeze polițiștii atunci când observă și cea mai mică tentativă de înșelăciune. Cei mai vizați de escroci sunt oamenii singuri, în vârstă, cei de la sat și în special din comunități cu număr redus de locuitori. Oficialii Poliției Locale Zalău și cei ai Poliției de Proximitate au dat asigurări că sunt organizate periodic activități de consiliere a persoanelor vulnerabile, acțiuni menite săi-i pregătească pentru a nu deveni victimele unor eventuale încălcări ale legii.

3 Thoughts to “Vârstnicii Sălajului se tem de escroci. Reprezentanții pensionarilor au reclamat mai multe tentative de înșelăciune”

  1. […] Reprezentanții persoanelor vârstnice și a pensionarilor din județul Sălaj au anunțat în ultima ședință de Dialog Civic din cadrul Instituției Prefectului Sălaj că la nivel local au apărut diferite persoane care încearcă să păcălească trecătorii prin diferite metode. Prezent la ședință, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalău, Ioan Ivașcău, a explicat că este vorba despre persoane care se adresează trecătorilor, în special vârstnicilor, și pe care îi întreabă dacă știu limba maghiară sau dacă au probleme cu reprezentanții comunității maghiare. Potrivit lui Ivașcău, aceste persoane le oferă trecătorilor… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Ivașcău nu spune că sunt țigani, care se plimba în mașini Dacia cu nr.de București, acționează prin parcarile supermarketurilor și nu au nici o grijă că în apropierea lor era un echipaj de jandarmi. Iar polițiștii, în loc să intervină, dau asigurări că ei dau periodic consiliere persoanelor vârstnice. De tot râsul.

  3. Gigel

    Nu ai voie sa i jignesti ,multi.dintre ei sunt periculosi ,au arme albe ,sprayuri,ace infectate,politia se face ca ploua,li cam frica.de ei,ei nu previn.doar constata dupa ce raul e comis din pacate….

Leave a Comment