Vandalizată și arsă, „Cabana Pionierilor” a ajuns în atenția noii conduceri a sindicatelor din învățământ

Este cunoscută mai ales sub numele de „Cabana Pionierilor”, dar nu a mai rămas decât o ruină, amintirea unor vremuri în care în locul înconjurat de pădurea Meseș veneau anual sute de copii și profesori pentru a se bucura de tabere, de drumeții, de activități în mijlocul naturii. Speranțe pentru salvarea acestui loc mai există, iar noul președinte al Sindicatelor Libere din Învățământ Sălaj, profesorul Vasile Sîrb, ne-a declarat că situația fostei cabane urmează să fie analizată în detaliu. Se urmărește inclusiv o posibilă atragere de finanțare europeană pentru punerea în valoare a locului disputat în instanță ani și ani. Din cabană și din anexele existente nu au mai rămas decât ruine, pereți afumați, moloz și urme de vandalizare, sticle sparte, cutii, ambalaje, urmele celor care au trecut pe aici și au contribuit din plin la imaginea dezolantă a locului. Cabana a fost disputată ani de zile în instanță, iar asta nu a permis realizarea unor intervenții pentru salvarea clădirii. În cele din urmă a intrat în proprietatea sindicatelor din învățământ. În ultimii ani, nu de puține ori, cabana a găzduit persoane fără adăpost, aurolaci și a ajuns chiar și latrină pentru drumeții încercați de nevoile fiziologice.

6 Thoughts to “Vandalizată și arsă, „Cabana Pionierilor” a ajuns în atenția noii conduceri a sindicatelor din învățământ”

 1. […] Este cunoscută mai ales sub numele de „Cabana Pionierilor”, dar nu a mai rămas decât o ruină, amintirea unor vremuri în care în locul înconjurat de pădurea Meseș veneau anual sute de copii și profesori pentru a se bucura de tabere, de drumeții, de activități în mijlocul naturii. Speranțe pentru salvarea acestui loc mai există, iar noul președinte al Sindicatelor Libere din Învățământ Sălaj, profesorul Vasile Sîrb, ne-a declarat că situația fostei cabane urmează să fie analizată în detaliu. Se urmărește inclusiv o posibilă atragere de finanțare europeană pentru punerea… Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  Democrația i-a fost fatală și acestei frumoase cabane unde, în perioada socialistă era o minunată tabără pionerească !

 3. padurar

  Au taiat multi copaci si arbori din zona, in curand va ramane doar drumul larg modernizat. Nu au nicio grija cei care administreaza padurea de pe Meses, bani sa iasa.

 4. Anonim

  Parca sunteti la federatia de tenis, dupa Lehene ies la suprafață toate binefacerile domniei sale ca lider autoritar de 20 de ani

 5. Anonim

  In sfarsit! Iata si o veste buna…Poate da Domnul sa se se faca ceva trainic, util si frumos acolo, ca prea si-a batut joc de ea cine-a vrut si cine nu…A fost prima tabara in care am fost demult, tare demult si tin minte si acum cat de frumos era, cata lumina, verdeata si veselie…Unde sunt copii e prezent si Doamne Doamne iminent, ubicuu, transcedet! Doamne ajuta!

 6. cetatean

  Multumim Lehene Eusebiu, probitatea morala intruchipata, asa voia el sa apara.

Leave a Comment