„Vânătorii de furtuni” din Severe Weather Alert au propria stație meteorologică

Vești bune pentru zălăuanii interesați de starea vremii. Astăzi a fost pusă în funcțiune prima stație meteorologică din proiectul Severe Weather Alert, pe teritoriul județului Sălaj.

Mihai Crișan, membru în cadrul proiectului, ne-a declarat că stația este una modernă și permite obținerea unor informații importante despre temperatură, direcția și viteza vântului, despre radiațiile  solare (inclusiv indicele UV), cantitatea de precipitații, presiunea atmosferica și despre umiditate. Stația a fost montată în zona străzii Olarilor din Zalău și este funcțională, potrivit lui Mihai Crișan. „Este o zi mult așteptată în care avem onoarea să vă anunțăm despre un progres extrem de important în proiectul nostru. Am reușit sa achiziționăm prima noastră stație meteorologică modernă „Eurochron EFWS 2900” și care va transmite date atât pe propriul monitor cât și online. Datele obținute ne vor ajuta foarte mult în depistarea posibilelor fenomene severe ce se vor apropia de județul nostru, dar și fenomenele specifice sezonului rece ( ninsori, lapoviță, polei etc), care pot pune în pericol participanții la trafic. Conform oficialilor proiectului, „stația a fost achiziționată cu fonduri proprii, din pasiune pentru fenomenele meteorologice și pentru a ajuta cetățenii Sălajului.”

2 Thoughts to “„Vânătorii de furtuni” din Severe Weather Alert au propria stație meteorologică”

  1. Anonim

    Felicitari! Foarte bine ca avem o statie si spre SE orasului, partea opusa statiei meteo oficiale. Ar fi buna o astfel de statie si undeva in plin centru, fiindca destul de probabil in zona joasa din centru, inconjurata de dealuri, cladiri, cu asfalt incins vara, temperaturile pot fi considerabil mai mari decat in imprejurimi, iar zona centrala este si una de interes pentru majoritatea populatiei.

  2. Zalauan

    F. bine, felicitari! E buna si zona, ca e spre SE orasului, partea opusa statiei oficiale.
    Ar fi buna o astfel de statie si undeva in plin centru.

Leave a Comment