Unitatile sanitare salajene, puricate de inspectorii DSP

Unitatile sanitare salajene, puricate de inspectorii DSP Inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj efectueaza, in perioada 10 iulie – 4 august, controale tematice ordonate de Ministerul Sanatatii in unitatile sanitare cu paturi. Sunt vizate spitalele, unitatile medico-sociale din mediul rural si centrele medicale private, unde inspectorii sanitari vor merge pentru a urmari conditiile igienico-sanitare in care primesc asistenta medicala bolnavii.

Purtatorul de cuvant al DSP Salaj, Mihai Cheseli, face cunoscut ca inspectorii institutiei verifica respectarea legislatiei privind infiintarea si functionarea unitatlor spitalicesti, respectarea normelor de supraveghere, prevenire si control al infectiilor nosocomiale, asigurarea conditiilor generale de igiena, asigurarea utilitatilor blocului alimentar, a modului de aprovizionare cu materiale de curatenie si produse biocide, gestionarea deseurilor. Se va urmari, de asemenea, respectarea prevederilor Legii 342/2002, privind interdictia totala a fumatului in unitatile sanitare, a mai adaugat Mihai Cheseli.

In ceea ce priveste centrele medicale private, cu statut de societate comerciala, acestea vor trebui sa faca in plus si dovada inregistrarii la Registrul Comertului.

Alte articole

Leave a Comment