Un proiect al CJ Sălaj, în topul celor mai bune opt aplicaţii din ţară

Proiectul „Gestiunea în sistem informatic a registrului agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ–teritoriale din judeţul Sălaj”, implementat de Consiliul Judeţean Sălaj în cadrul POS 2007-2013, a fost selectat între primele opt din ţară la cea de-a IX-a ediţie a „Competiţiei celor mai bune practici în administraţia publică din România”, lansată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Competiția respectivă își propune identificarea, evidenţierea şi diseminarea iniţiativelor inovative şi eficiente din administraţia publică, dar și să aducă în prim-plan experienţa şi rezultatele remarcabile ale autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

În urma derulării procesului de selecție, respectiv a evaluării aplicației depuse, CJ Sălaj se regăsește pe lista celor mai bune opt aplicații, decizia finală urmând să fie luată de către experții evaluatori, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Pentru a promova proiectul amintit, administraţia judeţeană organizează joi, 22 septembrie 2016, între orele 9-15, “Ziua porţilor deschise”, demers prin care îşi propune să facă cunoscută o iniţiativă locală funcţională şi de succes, dar şi să încurajeze crearea și dezvoltarea unei astfel de platforme informaționale la nivelul altor administrații locale și instituții publice.

Proiectul „Gestiunea în sistem informatic a registrului agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ–teritoriale din judeţul Sălaj” a fost implementat de CJ Sălaj, în parteneriat cu 15 UAT-uri din județ, în perioada 2013-2015 și se află în prezent în etapa de monitorizare post-implementare.

Valoarea totală a proiectului este de 6,7 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de aproape 6,6 milioane de lei, iar diferenţa, contribuţia de la bugetul judeţului. Potrivit sursei citate, proiectul a fost implementat în Zalău (sediul CJ Sălaj), Cehu Silvaniei, Jibou, Agrij, Bănişor, Boghiş, Camăr, Carastelec, Crasna, Creaca, Halmăşd, Marca, Meseşenii de Jos, Nuşfalău, Pericei şi Surduc.

“Obiectivul principal îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza UAT-urilor partenere cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea unor aplicaţii informatice care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia și folosinţa terenurilor agricole”, susţin oficialii Consiliului Judeţean.

Prin proiect s-au achiziţionat atât sistemul informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic în UAT-urile partenere din judeţul Sălaj, cât şi serviciile de dezvoltare şi implementare a soluţiilor software, care vor facilita accesul utilizatorilor la serviciile administraţiei publice. Autorităţile vor utiliza tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor în scopul furnizării de servicii electronice, eficientizându-se astfel activităţile interne ale instituţiilor beneficiare.

3 Thoughts to “Un proiect al CJ Sălaj, în topul celor mai bune opt aplicaţii din ţară”

  1. Anonim

    la securisti, consiliul judetean e pe primul pe tara!

  2. În 2016?

    Cum, sîntem în 2016 și pînă acum NU S-A FĂCUT „Gestiunea în sistem informatic a registrului agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ–teritoriale din judeţul Sălaj”? Iar acum este doar un PROIECT?
    Dar cum se face? Pe registre șnuruite, cu file numerotate, cu indigo, de către funcționari cu creionul chimic pus după ureche și îmbrăcați în halate albastre?

Leave a Comment