Un copil cu autism din Zalău îşi expune picturile la Cluj

Lucrările de pictură ale lui Szabo Attila, un băieţel în vârstă de şapte ani din Zalău diagnosticat cu autism, vor putea fi admirate şi cumpărate în 3 decembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul primei expoziţii a micului artist.

După cum ne-a declarat mama lui, Szabo Szabina, evenimentul este unul caritabil şi este organizat de către Asociaţia Autism Bobo Cluj, la Pensiunea Heltai, strada Clinicilor, nr. 18. Banii strânşi din vânzarea tablourilor vor fi donaţi Asociaţiei amintite, care îşi propune să deschidă un centru pentru copiii care suferă de autism. „În România anului 2016 nu există terapeuţi care să lucreze în limba maghiară cu copiii cu autism. Ne dorim să deschidem la Cluj un centru unde să angajăm terapeuţi vorbitori de maghiară, iar Szabina, prin gestul său, ne dă o mână de ajutor”, a precizat Margareta Czego, preşedinta „Autism Bobo” şi mamă a unui băieţel de 11 ani, şi el diagnosticat cu autism.

Pe lângă tablourile lui Attila, vizitatorii expoziţie vor putea cumpăra o serie de produse hand-made specifice perioadei Crăciunului.

Alte articole

Leave a Comment