Traversarea prin loc nepermis: neatenția se poate transforma oricând într-o tragedie

Polițiștii rutieri sălăjeni acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. 

În perioada 1 ianuarie – 1 octombrie, polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților specifice au fost aplicate 1.288 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public. De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs zece accidente grave de circulație, soldate cu un decedat şi nouă răniţi grav.

Doar dacă sunt conducător auto, nu înseamnă că te văd întotdeauna. Şi pietonii trebuie să circule corect în trafic!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă reaminteşte câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

Traversaţi prin locurile special amenajate şi asiguraţi-vă înainte de vă angaja în traversare. Nu vă opriţi şi nu alergaţi pe stradă. Vehiculele nu frânează atât de repede pe cât  v-aţi dori! Respectaţi culorile semaforului.

Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic. Pentru siguranţa dumneavoastră, nu folosiţi telefonul mobil când traversaţi strada. Alegeți să fiți în siguranţă și nu uitați că legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment